Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF klarade inte av att slå IF Brommapojkarna på söndagen i Allsvenskans sista match. En tung säsong avslutades - med förlust.

- Vi börjar skakigt, blir sedan lite bättre - men åker på ett självmål. Vi kan inte skylla på något, de var bättre och mer motiverade än oss, säger Patrick Winqvist med en suck.

Gästande Trelleborgs FF började skakigt och felpass höll tidigt på att ställa till det. Man repade sig något innan Isak Jönsson oturligt gjorde självmål. En nick hemåt till Marko Johansson som gick i mål.

Efter målet var det IF Brommapojkarna för nästan hela slanten och de utökade till 2-0 genom supertalangen Jack Lahne.

Samme Jack var också nära fler gånger under matchen och var ett ständigt hot.

I andra halvlek var Trelleborgs FF bättre, utan att för den delen vara särskilt bra. Sebastian Ohlsson hade en boll i överliggaren tidigt i andra halvlek och förutom några andra halvchanser var det så nära mål som man kom.

Istället gjorde IF Brommapojkarna 3-0 efter dryga 70 minuter spelade. Matchen slutade också 3-0 till IF Brommapojkarna som nu får kvala mot AFC Eskilstuna om den sista Allsvenska platsen.

- Vi hade väl en tanke om att vi kunde gå ut där och spela avslappnat. Men det blev som det blev. Ingen bra avslutning, ingen bra avslutning alls faktiskt.

Det enda glädjeämnet i matchen var Haris Brkics debut i Allsvenskan. Den egna talangen fick lite drygt 20 minuter.

- Haris har gjort en jättefin höst och varit bra på träningarna. Det uppstod ett läge i matchen och vi tog in honom, han fick sina 20 minuter. Debuten är avklarad i Allsvenskan, det får han ta med sig in i vinteruppehållet. En egen produkt så det är jättekul.

En tung Allsvensk säsong är nu över. Nu börjar ett viktigt jobb att hitta rätt igen.

- Vi har träning i veckan, sen är vi lediga fram till den 22a. Efter det blir det att se fram emot spel i Superettan och hitta rätt igen. Vi måste tillbaka till en bra känsla.

Senaste gången Trelleborgs FF mötte IF Brommapojkarna på Grimsta IP slutade matchen även då 3-0 till hemmalaget. Återstår att se om lagen möts där igen 2019.

Senaste gången Trelleborgs FF vann en match i Allsvenskan var också mot IF Brommapojkarna. 

Startuppställning:

Marko Johansson - Kofi Sarkodie (ut 73), Isak Jönsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg, Oscar Johansson (ut 70), Sebastian Ohlsson, Zoran Jovanovic (ut 46) - Deniz Hümmet, Marcus Pode.

Avbytare:

Dennis Petersson, Lasse Nielsen (in 73), Magnus Andersson, Haris Brkic (in 70), Johan Brannefalk, Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson (in 46).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 11 november, 2018
Kategori: A-lag