Trelleborgs FF fortsätter satsningen på damlaget genom att ytterligare stärka upp organisationen kring laget. Det handlar dels om utökade ledartimmar dels om att träning och aktiviteter kring laget utvecklas.

Redan i mitten på oktober stod det klart att Hans Malmgren fortsätter som huvudtränare för Trelleborgs FF:s damlag. Nu är även de andra rollerna i ledarstaben klara. En nyhet är den tidigare lagkaptenen Sofie Janstad lämnar som spelare och istället kliver in som lagledare.

- Sofie har varit en stor tillgång för laget under resans gång. Vi kommer att sakna Sofie på plan men är väldigt glada för att hon, när hon slutar som aktiv spelare, vill stanna kvar i organisationen kring laget, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i Trelleborgs FF.

Det långsiktiga målet för damlaget, som har klättrat från division 4 i serietabellen sedan starten för tre år sedan, är att slå sig in i Elitettan. Men klivet mellan division 2 och division 1 är stort.

- Målsättningen är att Trelleborgs FF så småningom även ska ha ett damlag i elitfotbollen. Vägen dit är inte lätt men som klubb ska vi se till att skapa goda förutsättningar för att laget ska kunna lyckas, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i Trelleborgs FF.

Utöver utökade ledartimmar kommer damlaget under nästa säsong bland annat ha utökad fysträning. Damlagets huvudtränare Hans Malmgren ser fram emot utmaningarna som kommande säsongen innebär.

- Nu tar vi klivet in i en nivå där det kommer att krävas betydligt mer än tidigare säsonger. Men vi vill framåt och utvecklingen av organisationen kring laget är ytterligare ett exempel på att föreningen vill skapa bra förutsättningar för tjejerna och oss ledare för att prestera, säger huvudtränare Hans Malmgren.

Organisation damlag säsongen 2019

  • Huvudtränare: Hans Malmgren
  • Ass.tränare: Max Gregerstedt
  • Lagledare: Sofie Janstad
  • Fystränare/Massör: Björn Falkland
  • Sportkoordinator: Johan Bauer
  • Material: Danny Villadsen


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 8 november, 2018
Kategori: A-lag