Efter förlusten mot Östersunds FK på måndagskvällen är det nu klart att Trelleborgs FF inte kommer att spela i Allsvenskan under säsongen 2019. Nu väntar istället Superettan-spel och vi siktar på att bygga långsiktigt för att vara bättre och starkare nästa år.

- När vi gick in i Allsvenskan inför den här säsongen så visste vi att det skulle bli tufft. Vi hade såklart ändå hoppats på ett bättre resultat så jag är naturligtvis oerhört besviken. Nu är vi där vi är och nu är det fullt fokus på att vi ska bli bättre och starkare inför nästa säsong, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

Målsättningen är att spela i Allsvenskan men om det blir 2020 eller något senare år låter Mattias vara osagt.

- Siktet är alltid inställt på Allsvenskan men vi är ödmjuka inför uppgiften som väntar nästa säsong. Superettan är en tuff serie och vårt mål är att bli ett stabilt lag i serien genom att bygga långsiktigt, säger Mattias.

Ekonomiskt innebär nedflyttningen från Allsvenskan till Superettan att klubbens omsättning minskar med 17 miljoner nästa år från beräknade 37 miljoner i år. Det innebär att en minskning av spelartruppen på herrsidan kommer att behöva göras.

- Vi har haft en stor trupp i år. I och med det så kommer vi att behöva minska den. Vi har ett antal spelare vars kontrakt går ut men vi har också 17 kontrakterade spelare, det gör att vi har en stabil grund att stå på, säger Mattias.

Klubben arbetar nu intensivt med analys och kommer inom kort att ta flera beslut både när det gäller den sportsliga och den organisatoriska delen. Målsättningen är att behålla den organisatoriska delen av föreningen så intakt som möjligt.

- Jag ser positivt på framtiden. Vi har en bra utgångspunkt i herrtruppen, många unga talanger i klubben, ett fantastiskt damlag och en fin grundverksamhet, avslutar Mattias.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 7 november, 2018
Kategori: A-lag