Fotograf: Björn Sandberg

Så tog den Allsvenska sagan slut för denna gången. Trelleborgs FF kommer att spela i Superettan 2019, detta efter att man förlorat på måndagen hemma mot Östersunds FK. Matchen slutade 1-0 till gästerna.

Men även om Trelleborgs FF hade vunnit måndagens match så hade det ändå inte räckt till Allsvenskt kval - detta eftersom IF Brommapojkarna vann sin match borta mot IF Elfsborg.

Matchens enda mål gjordes annars på straff genom Dino Islamovic. Dino Islamovic som sköt upp Trelleborgs FF till Allsvenskan för ett år sedan.

Hemmalaget hamnade tidigt i underläge, precis som så många gånger förr denna säsongen. En straff som då Dino Islamovic slog in i mål. Efter det jagade hemmalaget frenetiskt efter kvittering. Man skapade också chanser - men skärpan saknades.

- För vår del så återstår det tyvärr nu bara en match innan vi ska spela Superettan-fotboll. Jag tycker att matchen idag återigen är en arbetsinsats som är värd all beröm för våra spelare, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi möter ett lag som vi stött på tre gånger tidigare uppe i Östersund. I de tre matcherna har det varit stor skillnad. Vi fightas därute och vi får hjälp av mattan, vi hade som plan att det skulle vara svårare för dem. En ganska öppen match, mycket målchanser och är en tanke från oss att det skulle bli mer gambling, för att om möjligt vinna matchen på det sättet.

Kvällens största applåd fick Salif Camara Jönsson efter att han tvingats lämna planen i förtid. Det högg till i baksidan i början på andra halvlek.

- Precis som Östersunds spelare är våra också slitna nu. Vi fick en ny smäll på Salif i matchen, tufft här nu i denna delen av säsongen. Min personal har sett till att där alltid varit antal spelare som krävts - däremot så ser man att vi saknar tillräckligt med kvalitet om man ska vara riktigt kritisk för att kunna göra skillnad på den här nivån.

- Men, det här är en prestation som man inte behöver skämmas över idag. Det syns att där är klass hos Östersund. Att få möta deras duktiga killar och känna att matchen levde in i slutet.

Eftersom det inte blir något kval för Trelleborgs FF så återstår det nu bara en match innan säsongen är över. På söndag väntar Grimsta IP och match borta mot IF Brommapojkarna.

- Vi har en fight kvar, vi ska åka till Stockholm. Då gäller det att vi gör vårt yttersta för att påverka resultatet med den äran. Se till så att vi spelar på ett sätt så vi kan ta med oss en vinst in i vinteruppehållet. Så att vi kan starta upp nästa säsong och bygga nytt. Och göra allt för att Trelleborgs FF ska spela fler Allsvenska säsonger.

- Vi ska jobba hela vägen in. Sen ska vi göra en grundlig utvärdering under vintern, så vi vet att vi gör rätt till nästa säsong. I år har vi nog gjort många saker som inte är bra, det är inget att sticka under stolen med. Vi ska förbereda oss bättre på ett långsiktigare plan för att komma tillbaka starkare.

Efter en jobbig säsong står det nu alltså klart att det blir Superettan nästa säsong. Men - det är absolut inte den sista säsongen i Allsvenskan.

- Trelleborgs FF har spelat sin artonde säsong i Allsvenskan. Den nittonde hoppas jag att jag får uppleva, avslutar Patrick Winqvist.

Sista omgången av Allsvenskan spelas på söndag. Avspark 15:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Kofi Sarkodie (ut 63), Isak Jönsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson, Oscar Johansson (ut 83), Zoran Jovanovic - Deniz Hümmet, Salif Camara Jönsson (ut 53).

Avbytare:

Dennis Petersson, Marcus Pode, Lasse Nielsen (in 63), Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson (in 53), Johan Brannefalk (in 83), Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 5 november, 2018
Kategori: A-lag