Fotograf: Björn Sandberg

På måndagen tar Trelleborgs FF emot Östersunds FK på Vångavallen. Matchen Trelleborgs FF - Östersunds FK har avspark 19:00 och är den näst sista omgången av Allsvenskan 2018.

Läget är tufft, men forfarande finns det en chans att Trelleborgs FF ska klara av att nå kvalplatsen. Vinner Trelleborgs FF mot Östersunds FK, samtidigt som både Dalkurd FF och IF Brommapojkarna förlorar sina matcher - så finns det en chans i sista omgången då man möter just IF Brommapojkarna på bortaplan.

- Så länge som det finns den minsta lilla möjligheten så måste vi gå för det. Vi måste vinna imorgon, så är det och vi kommer göra vårt allra yttersta, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

Trelleborgs FF har mött morgondagens motståndare flera gånger under de senaste åren. Dock har alla matcherna spelats på deras konstgräs på Jämtkraft Arena - imorgon spelas matchen på Vångavallen. Det hoppas Trelleborgs FF att man ska kunna utnyttja.

- De har bara en seger på gräs i år, så det finns en förhoppning att vi ska kunna vinna. Får se om vi kan vara så modiga i vårt försvarsspel som vi måste vara.

I senaste matchen för Trelleborgs FF föll man tungt på Guldfågeln Arena. Matchen slutade 2-1 till Kalmar FF efter att alla målen gjorts i slutet av matchen.

I Kalmar-matchen hade Trelleborgs FF flera bra chanser att göra mål. Men precis som i många andra matcher i år så vill inte bollen in - en stor del i varför det varit tungt under säsongen och det tuffa läget.

- Folk har tjatat hål i öronen på oss om läget. Vi vet om att det har varit ett tufft läge, men vi har bara oss själva att skylla. Vi har haft tillräckligt med lägen för att göra mål i matcherna, men har inte satt dem.

- Vi samlar ihop oss till imorgon, samlar krafterna och manskapet. Vi fick några smällar uppe i Kalmar senast och där är några frågetecken inför matchen. Så vi kommer ta ut 20 spelare, sen försvinner några innan matchen startar.

Robin Nilsson som fick gå av matchen mot Kalmar FF kommer inte till spel. Deniz Hümmet som var avstängd senast är tillbaka i truppen.

Samtidigt på andra sidan planen saknar Östersunds FK både Ronald Mukiibi och Noah Sonko Sundberg pga gula kort.

Varmt välkomna till Vångavallen. Trelleborgs FF - Östersunds FK har avspark 19:00. Tillsammans mot tre poäng!

Trupp:

Marko Johansson, Merlin Nuhanovic, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Anton Tideman, Salif Camara Jönsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Kofi Sarkodie, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Oscar Johansson, Isak Jönsson, Felix Hörberg, Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson, Haris Brkic, Johan Brannefalk, Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 4 november, 2018
Kategori: A-lag