På Söderslättsgymnasiet kan du träna fotboll både på Nationellt godkänd Idrottsutbildning (NIU) och på Lokalt fotbollsgymnasium. På tisdag 6 november är du som är nyfiken välkommen till informationsmöte om fotbollsgymnasiet på Söderslättsgymnasiet. Har du inte möjlighet att komma då så hålls även öppet hus den 22 november.


Informationsmötet hålls i Aulan (A-byggnad, St Nicolai). Du anmäler dig till mötet viaping@skola.trelleborg.se. Öppet hus med information om fotbollsgymnasiet (NIU och Lokalt) och de olika programmen hålls på Söderslättsgymnasiet torsdagen den 22 november. Välkommen!

Ansökan
Ansöker gör du senast 1 december viahttps://fogis.se/fotboll-i-skolan/fotboll-i-gymnasieskolan/nationella-idrottsutbildningar-fotboll1/

Om Elitfotbollsgymnasiet
Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har i nära samverkan med specialdistriktsförbunden (SDF) utsett de gymnasieskolor som erhållit status som anordnare av Nationell Idrottsutbildning (NIU) - Elitfotbollsgymnasier. Skolorna är också godkända av Skolverket.

Upplägget för träningen är följande:
  • Träning/teori dagtid fyra timmar i veckan
  • Träningen domineras av teknik-, koordination-, balans-, styrke-, rörlighets- och spelförståelseträning
Du läser dina ämnen som vanligt på det program du blir antagen till. Tre förmiddagspass i veckan avverkas på Vångavallen, Köpingeplanen, Söderslättshallen och Söderslättsgymnasiet.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 1 november, 2018
Kategori: A-lag