TFF åkte till Stockholm under lördagen för att ta sig an IF Brommapojkarna på Grimsta IP i U19-slutspelsseriens sista omgång. Dessvärre blev det 90 tunga minuter för skåningarna som föll med 3-1.

Två tidiga mål skulle komma att ha stor påverkan på matchen. TFF fick en mardrömsstart när man redan i den andra matchminuten släppte in 1-0 efter att en hörna nickats i mål. 13 minuter senare gjorde BP 2-0 när en inåtskruvad hörna, med viss hjälp från vinden, gick direkt i mål.

Uppförsbacken blev för stor för gästerna. TFF hade svårt att vinna närkamper, tappade ofta boll och kom inte alls in i matchen. Halvtidsresultatet skrevs till 2-0. 

- Vi ska kunna utmana dem om bollinnehavet, men vi lyckas inte med det, säger Kristian Haynes som hade huvudansvaret i Jimmi Olssons frånvaro. Hela första halvlek präglas egentligen av att de får mycket tid med bollen och lyckas med sina spelvändningar. Vi uppträder egentligen tvärtemot vad vi kommit överens om innan.

Kristian Haynes genomförde några förändringar i paus i form av ett spelarbyte och ändring av spelsystem. TFF höjde nivån på spelet efter pausen, men BP kunde ändå vinna mathen rättvist. Hemmalaget utökade till 3-0 i den 85:e minuten, innan Rasmus Fridolf reducerade till 3-1 på straff i 87:e.

TFF:s U19 avslutar därmed säsongen med tre raka förluster, men har sammantaget ändå haft en framgångsrik säsong med en sjätteplats i U19-Allsvenskan södra vår, och nu med en niondeplats i höstens slutspelsserie.

- Vi tog tydligt sikte mot de tre sista matcherna. Hade vi plockat treor här så hade vi varit i toppen, men sen tappar vi de matcherna och då känns det som att luften har gått ur lite tyvärr.

Positivt att ta med sig från lördagen är att TFF avslutade matchen med fem spelare födda 2001 på banan. Detta visar på att det finns bra material i föreningen inför framtiden.

- Sammantaget har vi ändå gjort en bra resa med en pil som är uppåt, avslutar Kristian Haynes.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 28 oktober, 2018
Kategori: A-lag