Fotograf: Björn Sandberg

Hösten har kommit till Trelleborg och det med besked. Det var riktigt höstväder med regn och blåst på Vångavallen på fredagskvällen.

Regnet gjorde gräsmattan tungsprungen och bollen hoppade runt därinne på Vångavallen - när Trelleborgs FF tog emot IF Elfsborg.

IF Elfsborg från Borås tog ledningen i matchen på hörna. Viktor Prodell nickade hörnan rakt på Daniel Gustafsson in i mål, 0-1.

Bara några minuter senare utökade gästerna ledningen till 0-2.

- Många i media har pratat om att detta skulle vara vår sista möjlighet, det visar killarna i andra halvlek. Däremot i första halvlek så borde vi kunna stå upp bättre mot ett Elfsborg som man måste imponeras av. De försöker spela sitt spel här och inte försöker glida undan från det. I första halvlek tar de udden av vår press genom att lösa det och spela förbi oss - sen är jag inte nöjd med vårt sätt att försvara vid situationerna som leder till mål, säger Patrick Winqvist efter matchen.

I andra halvlek tilltog regnet och vindarna - då tog Trelleborgs FF över.

Salif Camara Jönsson gjorde sitt första Allsvenska mål när han reducerade 1-2. Först nickade han rakt på målvakten - på returen sköt han själv in bollen.

Bara minuter senare kom sen också kvitteringen genom Isak Jönsson. Salif Camara Jönsson nickade ner en boll till Isak som, ja typ, klackade in bollen i mål.

2-2 och Trelleborgs FF hade känning på en trepoängare.

Efter 2-2 böljade det fram och tillbaka, men Trelleborgs FF hade flest och bäst chanser. Bland annat hade Salif Camara Jönsson en farlig nick och där fanns även en straffsituation.

Men det ville sig inte på fredagen heller, utan matchen slutade 2-2. Bara en poäng när Trelleborgs FF behövde tre.

- Jag hoppas att alla förstår vad jag menar när jag säger att vi sliter med det här. När vi hamnar i det läget i andra halvlek och killarna släpper loss och försöker verkligen visa att det här är kanske den sista möjligheten att rätta till saker och ting. Då gräver man rätt så djupt för att få fram en jävligt god attityd och förstår vad jag menar när jag säger att vi måste bli bättre i båda straffområdena.

- Vi har varit jättebra ute på plan i vissa matcher, men sämst i serien i straffområdena. Fotboll handlar mycket om att göra ett modigt arbete i eget straffområde för att skydda det - och se till så att man är först i situationer i offensivt straffområde. Sen är det alltid bra att vara bra ute på banan för det underlättar.

Trelleborgs FF stod för en stark upphämtning i andra halvlek och hade känning på tre poäng. Det blev bara en poäng och nu är det bara att invänta de andra matcherna i omgången för att se hur det ser ut i tabellen. Just nu ligger fortfarande Trelleborgs FF sist, fem poäng bakom Dalkurd FF som just nu ligger på kvalplatsen.

- Jag tycker att vi visar en jävligt god attityd, jag tänker inte fastna vid situationer i matchen. Vi gör två mål i andra halvlek och det är en stark bedrift. Vi skapar tillräckligt med tryck för att skapa möjligheterna till att vinna matchen. Vi hade behövt den.

- Men som jag sagt innan så, när vi är ungefär lika bra som våra motståndare över 90 minuter så brukar det sluta med max ett kryss. Vi är lite för många poäng ifrån för att ha allt i egna händer, vi ska ta vårt krig mot Kalmar FF också. Spelar vi så här så ger vi oss själva chansen att påverka utgången av serien för vår egen del.

Nästa match är annars borta mot Kalmar FF på onsdag. Avspark 19:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Kofi Sarkodie (ut 89), Isak Jönsson, Jasmin Sudic, Anton Tideman - Felix Hörberg, Oscar Johansson (ut 84), Robin Nilsson, Freddie Brorsson (ut 59) - Deniz Hümmet, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Dennis Petersson, Marcus Pode (in 59), Lasse Nielsen (in 89), Haris Brkic, Johan Brannefalk (in 84), Furkan Motori, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 oktober, 2018
Kategori: A-lag