Fotograf: Björn Sandberg

På fredagen är det ny match i Allsvenskan hemma på vackra Vångavallen. IF Elfsborg från Borås kommer på besök, avspark 19:00.

- Det är såklart en utmaning, vi får se imorgon hur det går. Vi kan egentligen bara sikta på att ta tre poäng och sen invänta de andra matcherna. Vi kan bara fundera på vårat eget, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match som alltså har avspark 19:00.

Det är en ny livsviktig match som väntar hemma på Vångavallen. En match mot en ny bottenkonkurrent.

- Vi hade mycket väl kunnat vinna både mot IK Sirius och Dalkurd FF. Det var där vi hade siktet inställt, en missräkning såklart.

Istället för vinst mot IK Sirius och Dalkurd FF hemma på Vångavallen är det bara tre poäng som gäller på fredagen - mot IF Elfsborg.

Alexander Blomqvist, Sebastian Ohlsson och Zoran Jovanovic är avstängda mot IF Elfsborg och kommer inte till spel.

Jämfört med matchen mot IK Sirius är dock Salif Camara Jönsson tillbaka och unge Haris Brkic med i truppen.

- Tre avstängningar på en gång är mycket - men det är en del av spelet. Alexander Blomqvist visste vi ju förr eller senare skulle bli avstängd eftersom han spelat alla matcher. Sebastian Ohlsson har skrapat ihop till sin också, sen Zoran då. Men såklart tråkigt att få det på en och samma gång.

- IF Elfsborg har gjort det bättre på senaste, men vi får se hur de uppträder på vårt riktiga gräs imorgon.

I senaste matchen spelade Trelleborgs FF bra mot IK Sirius, men man satte inte sina chanser. För att kunna slå IF Elfsborg imorgon är det just det som man måste - sätta sina chanser och göra mål.

- Vi gjorde det bra - men det är inte värt mycket när man inte vinner. Prestationsmässigt var det bra, men handlar om att sätta chanserna också och det måste vi göra.

Senaste gången lagen annars möttes på Vångavallen var 2011. Då vann Trelleborgs FF med 3-0, efter mål av Fredrik Jensen, Marcus Pode och Kristian Haynes. Förhoppningsvis blir det ett liknande resultat när IF Elfsborg åter gästar Vångavallen på fredagen. Avspark 19:00.

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Anton Tideman, Salif Camara Jönsson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Deniz Hümmet, Kofi Sarkodie, Lasse Nielsen, Oscar Johansson, Isak Jönsson, Felix Hörberg, Freddie Brorsson, Haris Brkic, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Jasmin Sudic, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 oktober, 2018
Kategori: A-lag