Fotograf: Björn Sandberg

Matchen mot IK Sirius blev Oscar Johanssons första allsvenska start på ett halvår. Yttermittfältaren är helt skadefri sedan en tid tillbaka och nu hoppas han att formkurvan fortsätter att peka uppåt.

- Jag tycker att det kändes bra, säger han om sin egen insats. Det känns som att vi skapade mycket genom vår kant och vi fick till mycket lägen. Jag tycker att vi i stort sett gör en bra match hela laget, men det är lite felskärpa som gör att vi inte får med oss poäng.

Oscar Johansson har varit otursförföljd av skador under större delen av året, men under hösten har han gjort flera inhopp och inför mötet med Sirius var det dags att starta. Han tog vänsterkanten på mittfältet i avstängde Zoran Jovanovics frånvaro.

- Jag har tränat så hårt jag kunnat och försökt ta chansen på inhopp och i U21-matcher. Jag har gjort mitt bästa för att visa att jag vill spela från start i A-laget.

Har det varit svårt att komma tillbaka i form?
- Det tar lite längre tid, det blir som en försäsong igen. Jag tycker det har blivit bättre och bättre för varje vecka som har gått och nu känner jag mig nästan fullt i form. Det är väl lite tajming i matcherna när man inte är hundra, men det kommer när man får spela.

TFF åkte på en tung förlust med 1-2 i söndags. Trots att hemmalaget spelade bra i långa stunder och skapade målchanser, så ville inte bollen in mer än vid ett tillfälle. Oscar Johansson var en av spelarna som brände bra lägen.

- Det är en väldigt tung förlust, vi lever på sista halmstrået. Vi behöver varje seger och poäng vi kan få, och då är det tungt när man ändå gör en bra match och har chansen att vinna. Vi behöver alla poäng eftersom vi ligger där vi ligger.

Varför lyckas ni inte vinna?
- Det är svårt att säga. Jag tycker ändå att vi skapar tillräckligt många lägen för att göra ett eller kanske två mål till, men vi behöver kanske lite mer killerinstinkt där framme och att vi verkligen offrar oss för att göra mål. Jag tycker ändå att vi gör en bra match och skapar våra chanser, men det är bara att vi behöver sätta dem också.

Hur ser du på möjligheterna att klara nytt kontrakt?
- Möjligheten finns, men den blir mindre och mindre om vi inte lyckas ta poäng i matcherna. Än så länge finns möjligheten.

Oscar Johansson säger att laget fortfarande har en tro på att klara det allsvenska kontraktet, även om det krävs mycket under de fyra omgångar som återstår.

- Vi tror och jobbar alla för att vi ska klara oss kvar. Det är så vårt tankesätt ligger hela tiden.

På fredag väntar ännu en hemmamatch när IF Elfsborg kommer till Vångavallen. För TFF:s del är det ingen tvekan om att man måste gå ut för att vinna matchen.

- Jag tycker att vi har goda möjligheter. Det är ett konstgräslag som gillar att spela bollen på marken. De är spelskickliga, men de har liksom oss problem med att göra mål. Jag tror absolut att vårt gräs kan störa dem.

Om Oscar Johansson får göra sin andra start på mindre än en vecka återstår att se. Yttermittfältaren hoppas så klart att han är i startelvan för att stanna. 

- Jag försöker göra så gott jag kan på alla träningar för att hålla min plats i startelvan. Det är tränarnas uppgift att bestämma, jag försöker bara göra allt så de ser att jag vill spela, avslutar Oscar Johansson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 24 oktober, 2018
Kategori: A-lag