Fotograf: Björn Sandberg

Under tisdagskvällen tog Trelleborgs FF emot Jönköpings Södra IF i U21-Superettans sista omgång, och vilken pangstart matchen fick på ett blåsigt Vångavallen. Gästerna tog ledningen redan efter tre minuter, och sedan fortsatte det explodera mål. Första halvlek innehöll hela sju mål, vilket gav halvtidsresultatet 3-4. Det är väldigt ovanligt för att vara en halvlek i fotboll. Kristian Haynes försöker sig på att förklara det inträffade.

- I första halvlek var det roligare att spela anfallsfotboll än försvarsspel. Anfallsspelet var bra när vi gjorde mål, men i övriga stunder var det inte så bra, resonerar Haynes och fortsätter.

- Vi kanske inte har disciplinen att sätta defensiven. Det kändes som att de sprang igenom ganska enkelt, och sen gör vi också enkla mål.

Om första halvlek var en orgie i mål så var andra halvlek det motsatta. Inte en enda boll gick i nät under de sista 45 minuterna, och matchen vanns således av Jönköping Södra med 4-3.

- Jag tycker att vi skapar tillräcklig för att få till det i andra halvlek, säger Haynes. Vi har lägen och äter oss in i matchen, de skapar nästan ingenting. Vi får bättre kontroll på händelserna och är stundtals nära på att komma igenom. Det är egentligen bara mål som fattas för att vi ska kunna vinna matchen också.

Är du nöjd med prestationen?
- Jag önskar alltid mer, och jag önskar så klart att det fanns en annan känsla än vad jag har nu. Jag försöker analysera om vi förlorar mot ett bättre eller sämre lag, och idag tycker jag att vi förlorar mot ett sämre, vilket innebär att jag inte är nöjd.

I TFF:s startelva för dagen tillhör fem spelare A-truppent. Noterbart är att 21-årige Gustav Backaliden från IFK Malmö och 18-årige Emir Osmanovski från LB07 provspelade med klubben.

Hemmalagets mål gjordes av Zoran Jovanovic och Furkan Motori (2). 

Dagens match innebär att TFF landar på plats fem av åtta i Folksam U21 Superettan södra höst. Ifall IFK Värnamo förlorar sin sista match mot Falkenbergs FF i helgen finns en möjlighet för TFF att passera Värnamo-laget med bättre målskillnad. 

TFF:s startelva:
Dennis Petersson – Emil Johansson, Timoty Axelsson, Emir Osmanovski, Samuel Fröjdh – Gustav Backaliden, Johan Brannefalk, Zoran Jovanovic – Hjalmar Javefors, Marcus Pode, Furkan Motori

Avbytare:
Merlin Nuhanovic, Jonathan Jacobsson, Erik Rasmusson, Marko Spajic, Anton Reuterskiöld


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 23 oktober, 2018
Kategori: A-lag