Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF förlorade mot IK Sirius på söndagskvällen. Matchen slutade 1-2 efter att IK Sirius prickat in det vinnande målet sent i andra halvlek.

Trelleborgs FF började annars bra och det kändes väl som att ledningsmålet skulle komma efter att man satt bra press på gästerna. I den 27e minuten kom också ledningsmålet - för IK Sirius.

IK Sirius tog ledningen genom Sam Lundholm. Ett inlägg som gick fram till en ensam Sam som enkelt satte bollen i mål.

Innan paus skulle Trelleborgs FF kvittera, dock genom självmål. Ett inlägg från höger nådde Johan Eiswohld högst på och nickade in i eget mål.

Johan Eiswolhlds självmål skulle bli det enda avslutet som gick förbi Lukas Jonsson i Sirius-målet.

I andra halvlek så satte Trelleborgs FF press igen, men hade inte den riktiga skärpan i den avgörande passningen eller i avsluten. Istället gjorde IK Sirius mål i den 80e minuten. 1-2 kom genom Philip Haglund.

En tung förlust, i en match där det kändes som att det kunde ha blivit seger.

- IK Sirius har gjort något riktigt bra. Vänt ett jäkligt tufft utgångsläge till att spela så som Sirius spelade förra året långa stunder, beundransvärt. Vi visste väl att matchbilden skulle bli så här - mot ett lag som vill spela sin egen fotboll. Allt deras kanske inte stämmer till fullo idag, men visar också att vi gör bra saker, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vår matchplan var att vara aggressiva, vi fick chans till det och fanns möjligheter att spela ut bollen för dem och då hade vi möjlighet att kliva. Vi fick några höga bollvinster och läge att ställa om relativt många gånger under matchens gång. Vi är inte skarpa nog i de omställningarna, vi är bra på att skapa dem och ta fram bollen - men vi är för dåliga på att sätta dit den avgörande passningen egentligen. Vi kommer sällan till avslut, så att man kan aldrig klaga på själva avslutet. De gångerna vi väl kommit till avslut så blir det studsar som inte studsat vår väg - samtidigt måste man skjuta bättre eller nicka.

Efter 1-1 i paus så gick Trelleborgs FF för tre poäng i andra halvlek. Men som innan så saknades skärpan i den avgörande passningen och i avsluten. Istället gjorde Philip Haglund och IK Sirius 2-1 med tio minuter kvar. Då blev det för tufft.

- Vi måste framåt i andra, vårt anfallsspel blir rakare och chansaktig. Mot ett lag som förvarar bra. Vår metod blir chansaktig. En matchbild som är svår att kontrollera och svår att från sidan kontrollera. Nu gör vi några byten också för att få liv. Men det är rätt så mycket chansningar i dem också. Till slut får spelarna panik och med egen vilja tar det i egna händer. De gör sina försök. Men när de gör 2-1 så måste vi göra två mål - det är mentalt tufft.

Nu återstår fyra matcher av Allsvenskan. Möjligheten finns forfarande och Trelleborgs FF kommer aldrig ge upp.

- Vi har fyra matcher till och kommer påverka seriens utgång. Både för oss själva och våra motståndare och de som litar på att vi ska göra vår insats.

Nästa match är också på hemmaplan mot IF Elfsborg. Redan på fredag faktiskt och avsparken är 19:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Kofi Sarkodie (ut 83), Isak Jönsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg, Robin Nilsson (ut 79), Sebastian Ohlsson, Oscar Johansson - Freddie Brorsson (ut 73), Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Marcus Pode (in 73), Lasse Nielsen, Óttar Magnús Karlsson (in 83), Johan Brannefalk (in 79), Furkan Motori, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 oktober, 2018
Kategori: A-lag