Fotograf: Björn Sandberg

Startman i Sveriges P20-mötet med Danmark, men utbytt med känning i baksidan redan efter 45 minuter. Felix Hörbergs landslagsdebut i förra veckan blev inte riktigt som han hade hoppats, men alla TFF:are kan andas ut. Yttermittfältaren tränade för fullt under fredagen och känner sig redo för söndagens match mot Sirius.

- Som det känns nu är jag redo, deklarerar 19-åringen. Sen vet man aldrig vad som händer, men jag tycker det känns bra just nu. Jag siktar på att spela på söndag.

Hörberg hade en överansträngning i baklåret under sommarens uppehåll. När han fick mindre känningar i baksidan i slutet på den första halvleken mot Danmark blev han orolig och valde därför att kliva av efter paus. Han stod även över måndagens möte med Ryssland.

- Det är jättetråkigt att jag inte kunde spela hela matchen, men någonstans har vi ett enormt viktigt jobb att göra här hemma. Det hade man i bakhuvudet.

Felix Hörbergs 45 minuter mot Danmark på lägret i spanska Marbella blev också hans första någonsin i landslagströjan. Känslan att få representera sitt land har han svårt att beskriva.

- Jag har aldrig varit aktuellt för det tidigare. När jag fick beskedet och dessutom fick starta första matchen mot Danmark, det är en helt obeskrivlig känsla faktiskt. Det var helt otroligt att stå där och sjunga nationalsången, och det är något som jag vill göra om och om igen. Just känslan att få göra landslagsdebut är magisk.

Hur kändes det personligen under första halvlek?
- Det kändes bra tycker jag. Vi hade väldigt stort fokus på att spela som U21-landslaget för att komma in i det spelsystemet. Det var mycket direktiv om hur vi skulle spela, och jag tycker jag följde matchplanen väldigt bra och gjorde det jag blev tillsagd att göra. Det var väldigt varmt så det blev en tuff halvlek, men jag är nöjd överlag.

Nu är Felix Höberg som bekant tillbaka i vardagen på Vångavallen i Trelleborg. Tillsammans med lagkamraterna jagar han en efterlängtad trepoängare i Allsvenskan. Matchen i Göteborg för två veckor sedan fick ett dystert slut med en sen hemmakvittering, men TFF-truppen kunde ändå gå till uppehåll med flera positiva känslor.

- Känslan var både positiv och negativ, lite blandat. Vi kände att vi kunde och ville få med tre poäng från Göteborg, men sen får de den pissefrisparken i 99:e och sätter dit den. Det är surt, men samtidigt gjorde vi en bra match mot Göteborg, säger Hörberg som blickar framåt.

- Nu på träningarna har det varit bra tempo som vanligt. Vi siktar på nästa match och ska få ett bra resultat med oss därifrån. Känslan är ändå bra, och vi har gett oss fan på att klara det här.

Med blott fem matcher kvar av årets allsvenska blir det allt viktigare för TFF att komma in på vinnarspåret igen för att lämna sistaplatsen. Laget är medvetet om den prekära situationen och hoppas komma närmare säker mark på söndag.

- Jag tycker alltid det är ett måste att vinna oavsett var man ligger. Men det är klart att just nu på söndag är det absolut extra viktigt att ta tre poäng så att vi verkligen är med här.

Hur ska ni spela för att vinna på söndag?
- Vi kan inte ligga så jävla lågt och försvara, utan jag tycker vi ska gå för det framåt och låta dem bli pressade bakåt. Tycker vi får gå för det, verkligen sätta fart och sätta dit våra lägen, avslutar Felix Hörberg.

Senast TFF mötte Sirius, 1-1 på Studenternas IP i maj, gjorde Felix Hörberg elegant lagets mål i matchen. Det återstår att se om vi får en repris av landslagsdebutanten på söndag.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 19 oktober, 2018
Kategori: A-lag