Fotograf: Björn Sandberg

Trots ett snöpligt slut på matchen i Göteborg i lördags där tre poäng blev till en (2-2) så var det i mångt och mycket en bra TFF-insats. Laget gjorde en av sina bättre matcher på länge och var väl värt att segra.

- Det är klart fortfarande tungt, men samtidigt så får vi ta med oss det som vi gjorde bra, säger Robin Nilsson, som kvitterade till 1-1. Vi gör en bra match, men tyvärr blir det som det blir på slutet. Vi är värda tre poäng, men så är det ibland.

TFF har nu hunnit träna två pass sedan matchen i lördags, och det finns mycket som man har tagit med sig från mötet i Göteborg.

- Jag tycker det är helheten, både försvarsspel och anfallsspel. Vi står bra i försvarsspelet, vi hittar bra vägar i anfallsspelet och vi skapar rätt mycket chanser.

Hur svårt eller lätt är det att ta med sig det positiva i spelet när det blir ett så snöpligt slut på matchen?
- Så här med lite distans till det så känner jag ändå att vi gjorde bra prestation. Men det är klart, det blev bara en poäng, så det är blandade känslor så klart.

Robin Nilsson upplever att TFF för närvarande har marginalerna emot sig, men mittfältaren vill inte fokusera för mycket på det negativa.

- Jag tycker att vi hanterar det bra. Jag tycker att det har varit ett antal matcher där vi förtjänar mer än vad vi har fått med oss. Tycker vi kommer tillbaka hela tiden och det är inte så att vi ger upp, utan vi kämpar på oavsett.

Hur gör ni för att hålla modet uppe?
- Vi jobbar på som vanligt egentligen. Jag tycker det är bra stämning i laget och såna grejer, det är inte så svårt egentligen. Det är många poäng kvar att spela om och vi har fortfarande chansen att klättra, så det är bara att fortsätta.

Robin Nilsson har visat god form de senaste matcherna. Mot IFK Göteborg vann han mycket boll på det centrala mittfältet och var dessutom inblandad i några offensiva aktioner.

- Jag har kommit upp mig lite nu och hållit en högre nivå än innan, säger Nilsson. Vi har bytt till 4-4-2 de senaste matcherna, men jag vet inte om det beror på det. Annars är det väl bara att jag har känt mig trygg, för det finns inget speciellt annars som jag kan peka på.

Robin Nilsson är knappast en van målskytt, men på Gamla Ullevi i lördags fick han sätta den viktiga kvitteringen till 1-1 i första halvlek. Målet var blott hans andra i Allsvenskan.

- Det blev ju rätt så bra. Dra till med en yttersida var väl det enda jag kunde göra egentligen. Det är bra när man inte hinner tänka så mycket, när det bara går av sig själv.

Utöver målet hade Nilsson ytterligare en god möjlighet att sätta bollen i nät när han gick på avslut utifrån under första halvlek. Det blev lite mer offensiva aktioner än vad han är van vid.

- Just i denna matchen blev det bara så. Jag vann bollen högt upp och någon gång var det frispark och så, men det är inget som vi har snackat om eller så direkt.

Nu väntar ett landslagsuppehåll på två veckor. TFF får nu möjlighet att gnugga på i träningsmiljö i väntan på Sirius hemma den 21:e oktober.

- Det är väl skönt att kunna slappna av lite från matchspel inför slutspurten. Vi ska träna på bra nu och sen bara gå på det igen, sen är det väl ganska tajt med matcher på slutet. Det är bara till att samla kraft nu.

IK Sirius hemma är den första i raden av de fem matcher som återstår av den allsvenska säsongen. Om TFF fortsätter med samma spel som i Göteborg i lördags så tror Robin Nilsson att laget har goda möjligheter att åtminstone nå en kvalplats.

- Vi kommer inte att ge oss. Jag tycker att vi har kommit ihop oss som lag på slutet i dessa matcherna. Vi ska fortsätta på den biten så tror jag det kan lösa sig, avslutar mittfältaren.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 9 oktober, 2018
Kategori: A-lag