Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen är det en ny viktig match i Allsvenskan som väntar för Trelleborgs FF. Match borta mot IFK Göteborg, en match som har avspark 16:00 på Gamla Ullevi.

- Ett lag som är i samma känslomässiga situation som vi själva har känt oss i. Men de kanske ändå mår utifrån sin situation och sina förutsättningar ännu tuffare, med supporterpress och sponsorpress på det sättet, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

- De har två poäng på sex matcher, vilket gör att hemmamatch och möter oss i den situationen vi är i så - förväntar sig alla att de ska lösa det. Det ska vi använda oss av. Sen ska vi inse att vi är i ett läge där det är vinna eller försvinna, vilket det också varit en tid men det blir mer och mer.

Trelleborgs FF är i ett läge där man måste gå för att ta poäng och helst trepoängare i varje match som återstår. Läget i truppen är, trots läget, bra och uppåt.

I senaste matchen blev det förlust mot Örebro SK, men imorgon är det ny match och nya förutsättningar. Kanske blir det imorgon allt vänder.

- Jag tycker ändå trots läget att killarna sköter det bra. Låter lite konstigt kanske men vi har inte råd med sådant som skedde förra matchen, har inte råd att förlora på övertid mot Dalkurd. De grejerna dödar oss, vi kan hålla på med förberedelser och matchplaner och prata videor och detaljer och såna saker - men sen är det såna bitar som avgör. Men det är ny match imorgon och nya förutsättningar och det kan vara bra att pressen släpper lite på bortaplan. Vi kan spela ut på ett lite annat sätt.

Där är några förändringar i matchtruppen inför imorgon, bland annat är Salif Camara Jönsson sjuk, Erik Andersson skadade sig i senaste U21-matchen - dock är Jasmin Sudic tillbaka.

- Salif är tyvärr sjuk och han missar matchen. Där är också ett frågetecken kring Marcus Pode som också egentligen är sjuk. Erik Andersson skadade sig i U21-matchen senast och missar morgondagens match. Det tillhör lite fotbollen, vi har varit förskonade över att behöva ställa över friska spelare, nu löser det sig av sig själv delvis. Jasmin Sudic är också tillbaka förresten, helt symptomfri.

- Vi får försöka sätta ihop en bra elva, med vissa förändringar och sen köra.

Matchen IFK Göteborg - Trelleborgs FF har avspark 16:00 på Gamla Ullevi i Göteborg.

Kan du inte se matchen på plats så visas den på cmore.se

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Albin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Anton Tideman, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Kofi Sarkodie, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Oscar Johansson, Isak Jönsson, Felix Hörberg, Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson, Johan Brannefalk, Jasmin Sudic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 5 oktober, 2018
Kategori: A-lag