Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer föll i DM-finalen mot FC Rosengård i förlängning. FC Rosengård som ställde upp med sitt F19-lag.

Det var jämnt och det stod länge 0-0 i matchen. Tolv minuter in i första förlängningskvarten gjorde FC Rosengård det vinnande målet.

- I stort är jag jävligt nöjd och stolt över tjejernas genomförande idag. Vi tvingas göra många förändringar under matchens gång - men ändå lyckas vi stå upp så pass bra idag som vi gör, säger Hans Malmgren efter matchen.

Båda lagen hade vars en halvlek kan man säga och den första var absolut TFFs. Första 45 minuterna så var det TFF för nästan hela slanten och med lite mer flyt hade man kunnat göra ett, eller kanske fler mål.

Trelleborgs FF blev tilldömda en straff i första halvlek när Malin Bengtsson fällts i motståndarnas straffområde. Men, efter ett tag så ändrade domarna sig och flyttade ut bollen utanför straffområdet.

- Med lite flyt så får vi straffen med oss i första halvlek. Jag tycker att det ska bli straff. Hon är förbi första men trillar i andra momentet och det är det som jag tycker orsakar straffen.

Ett trött och slitet TFF dam orkade inte stå emot FC Rosengård till slut utan Anna Plantin gjorde matchens enda mål i förlängningen.

I förlängningen var Trelleborgs FF tvungna att kasta om rejält i backlinjen efter skador, vilket var en del i att man till slut inte orkade.

- Tyvärr orkar vi inte stå upp fullt ut. Sen får vi för många förändringar i backlinjen, för många som går i sönder. Det blir lite oroligt.

- Surt att förlora. Men det är som vi sagt innan, detta är ren bonus att spela en DM-final. I matchen mot LB07 så gör vi mål i slutminuten, idag åker vi dit istället. Små marginaler.

DM-final mot ett bra motstånd. Likt det man kommer få möta nästa år i division 1. En bra värdemätare inför vad som komma skall nästa säsong.

- Så här är det ju som det kommer se ut i division 1. Det är en värdemätare, vi får se vad vi kan och vad vi kan bli bättre på. Det är fan så mycket roligare att spela en sån här välspelad match än senast mot Janstorps AIF som mest var kamp. Detta är roligare, men marginalerna är små.

Finalen i DM mot FC Rosengård är den sista tävlingsmatchen på ett tag för TFF damerna.

Trupp i matchen Trelleborgs FF Dam:

Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Josefine Svensson, Felicia Miller, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Matilda Svensson, Linnea Salmi, Viktoria Persson, Sally Le Grand, Elin Dunegård.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 4 oktober, 2018
Kategori: A-lag