Fotograf: Björn Sandberg

I lördags säkrade TFF seriesegern i division två, men säsongen är inte över än. Ikväll siktar laget på att bärga ytterligare en titel i DM-finalen mot FC Rosengård på Malmö IP.

- Det känns som att tjejerna är sugna på att ta det här sista steget och få fatt i en DM-guldmedalj, säger huvudtränare Hans Malmgren. Det är kanske inte så många som får chansen att säga att man har vunnit både serien och DM under samma år.

Efter seger med 3-1 i Janstorp i lördags kan TFF stoltsera med den tredje seriesegern på lika många år. Damlaget har gjort en fantastisk resa sedan starten hösten 2015. Med tanke på att TFF var sju poäng från serieledning i juni månad var det nog få som trodde att laget skulle stå som seriesegrare i september.

- Vi trodde att mycket hängde på första matchen mot Borgeby efter sommaren och där kryssade vi, men vi har ändå lyckats få ihop de poäng som behövdes. Tjejerna har jobbat något enormt efter sommaren. De har haft en vilja att ta efter det som vi har tagit upp på träningarna, och det har inte varit något gnäll utan de har bara kört på.

Har du märkt av en stor utveckling av laget efter sommaren?
- Det har jag väl gjort. Jag känner kanske att vi har blivit mer bolltrygga, och vi rullar mer nerifrån nu än vad de gjorde innan. Det kanske mer handla rom sättet som jag vill att de ska spela kontra hur de spelade innan. De säger att det har blivit mer organiserat, och jag känner också att ju mer vi jobbar med det ju bättre blir det. Sen är det alltid svårt när man kommer in mitt under en säsong, men jag tycker att de har sugit åt sig det vi har pratat om.

I lördagskväll efter matchen i Janstorp firade damerna till stor glädje med mat och dryck på Dannegården i Trelleborg. Laget har sedan tränat två fotbollspass för att komma väl förberett inför kvällens drabbning.

Efter att ha slagit ut Stehags AIF, Hyllie IK, Eskilsminne IF och IF Limhamn Bunkeflo ställs nu alltså TFF på allsvenska toppklubben FC Rosengård i Malmö. Hemmalaget har dock deklarerat att de, i vanlig ordning, kommer att ställa sitt U19-lag på banan i DM-sammanhang.

- Det blir lite annan fotboll. De här unga tjejerna är lite kvickare, lite rappare och kanske lite mer tekniskt skolade än de lag vi möter i serien.

Hur stora är chanserna att vinna?
- Där finns alltid chanser. Sen kanske vi är underdogs och de får gälla som favoriter, men jag tycker vi ska gå ut och vara kaxiga och spela vårt spel. Vi ska se om vi kan kräma ut det sista ur tjejerna innan vi går på uppehåll från spel ett tag framöver, men som det känns som att tjejerna är sugna på ta det här sista steget och vinna ett DM-guld. 

FC Rosengård – Trelleborgs FF har avspark kl 18:30 ikväll på Malmö IP. Inträdet är gratis.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 4 oktober, 2018
Kategori: A-lag