Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer har vunnit Division fyra, har vunnit Division tre och på lördagen - säkrade man seriesegern i Division 2 Södra Götaland. Detta genom att besegra Janstorps AIF med 3-1 på Kämpavallen.

Målen gjordes av Caroline Williamsdotter, Annelie Nilsson och Viktoria Persson och alla tre mål kom efter paus.

Första halvlek var egentligen bara spel mot ett mål och Janstorps målvakt hade mycket att göra. Räddade inte hon sköt TFF-damerna utanför, över eller träffade ribban två gånger.

- Vi kände ändå ett lugn i paus. Vi sa tålamod, tålamod, tålamod, fortsätt lira så kommer vi få utdelning, säger Hans Malmgren efter matchen.

TFF-damerna dominerade stort, ändå var det hemmalaget Janstorps AIF som tog ledningen direkt efter paus. Men även om Janstorp tog ledningen så var trepoängaren annars ganska odramatisk.

- Vi kände aldrig någon panik och jag upplevde inte att tjejerna gjorde det heller riktigt när de gjorde 1-0. Vi fortsatte trumma på.

- Sen är det väl tur att vi får 1-1 så tätt inpå, men i stort så, vi ska ju göra betydligt fler mål i första halvlek.

Caroline Williamsdotter nickade in kvitteringen fyra-fem minuter efter Janstorps ledningsmål. Sen kom ledningsmålet genom Annelie Nilsson bara minuter efter - och det på straff.

Viktoria Persson satte sedan spiken i seriesegerkistan genom att göra 3-1 i matchminut 87.

Matchen slutade 3-1 och efteråt firades det med skönsång och en del skumpa. Kvällen avslutas på Dannegården i Trelleborg.

- Ja, det är jävligt gött, nu har vi gjort det vi kom hit för och det känns bra.

Serieseger, men än är inte damernas säsong slut. På torsdag väntar en spännande och inspirerande DM-final borta mot FC Rosengård.

- Nu är det till att tugga på, vi har en DM-final nästa vecka att ställa om till. Det ska bli jäkligt inspirerande att möta FC Rosengård på torsdag. Men nu njuter vi av detta först och främst.

- Nu är vi där vi är, vi får se hur det blir framöver. Nu ska vi avsluta säsongen så bra som möjligt, det blir en tuff match - men vi är starka mot slutet.

Trelleborgs FFs damer har spelat samtliga 18 matcher i serien. DFK Borgeby 09 som ligger tvåa, har spelat 16 matcher endast. Men även om de skulle ta full pott på de sista matcherna så kommer de inte ikapp.

Trelleborgs FF dam trupp i matchen:

Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Sofie Janstad, Josefine Svensson, Felicia Miller, Sandra Nilsson, Annelie Nilsson, Viktoria Persson, Elin Dunegård, Emilia Olsson, Sofie Alerskans, Matilda Svensson, Linnea Salmi, Sally Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 29 september, 2018
Kategori: A-lag