Fotograf: Björn Sandberg

Fotboll är inte alltid logiskt, fotboll är inte alltid rättvist. Trelleborgs FF föll på övertid mot bottenkonkurrenten Dalkurd FF.

Trelleborgs FF hade chanserna - men Dalkurd FF gjorde målet. Mål förtjänar man inte, mål gör man helt enkelt.

I den 93e minuten gjorde inhoppande Rawez Lawan matchens enda mål på ett blåsigt och kallt Vångavallen.

Innan dess hade ett offensivt Trelleborgs FF mängder med farliga chanser - men bolluslingen ville inte in.

Redan efter några minuter spelade hade Salif Camara Jönsson ett jätteläge, men hans nick gick över. Några minuter senare hade Freddie Brorsson ett annat men hans nick räddades snyggt av Sixten Mohlin i Dalkurd-målet.

I andra halvlek fortsatte chanserna, Zoran Jovanovic missade nästintill öppet mål och Salif Camara Jönsson borde kanske fått en straff med sig.

Istället kom en smocka rätt i ansiktet i 93e minuten - i form av Dalkurd-mål.

- Det här är en oerhört tuff match för våran del. Ser man över hela matchen så har TFF de vassaste målchanserna tycker jag. Tycker att i första halvlek har vi en matchbild egentligen som jag är ganska nöjd med, vi har lägen att ställa om, men är inte skarpa riktigt. TFF håller oss ifrån de bästa chanserna, säger Dalkurd FFs tränare Johan Sandahl efter matchen.

- I andra halvlek tycker jag TFF trycker ner oss rejält, framförallt första kvarten, men sett över hela halvleken så är de bättre. De har en jättemöjlighet efter en omställning, men inte blir mål. Sen forcerar vi och TFF också. Två lag som behövde den här segern. Och idag var det vi som fick målet. Fotboll är sån här, det är inte alltid logiskt eller rättvist. Detta var en match som kunde gått hur som helst.

Matchen var en så kallad sexpoängsmatch. En viktig match för båda lagen i bottenkampen. Dalkurd FF roffade åt sig alla tre poäng - samtidigt som man hindrade TFF från att ta tre.

- Bara att acceptera situationen, vi gör vad vi kan och skapar de målchanserna som krävs för att göra mål. Vi gör inte mål och då kan man inte vinna fotbollsmatcher, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- På pappret som alla förstod en viktig match. Fel lag vinner, men det är så fotbollen ser ut och vi är i den situationen nu och det är ingen annan än oss själva som satt oss här.

Trelleborgs FF ligger sist för tillfället i Allsvenskan, fyra poäng bakom Dalkurd FF - och sex poäng upp till kvalplatsen.

- Det som är jävligt viktigt att veta i den här Allsvenskan är att det vi genomlider nu är allting som vi har sluppit de andra tre åren som jag varit här. Vi har fått glädjas enormt mycket och nu gå vi igenom allting annat och får allting gånger tre nästan.

- Samtidigt står föreningen upp och gör det jävligt bra tycker jag. Förnuftigt kloka folk, både i styrelse, kring laget, fantastiskt team som jobbar på kansli och annat som sliter där och försöker få det här att gå så bra som möjligt. Det är ärliga, bra människor som står för fotbollens goda värden med ett genuint föreningsliv. Med massor av hjärta för det man gör. Jag känner mig mer som en föreningsmänniska när man upplever motgångar, det finns en klubb som står upp tillsammans och försöker göra det som svensk fotboll är till för på alla sätt och vis. Vi hoppas att de föreningarna vinner i slutändan.

Nästa match i Allsvenskan är borta mot Örebro SK på måndag, avspark 19:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Isak Jönsson, Jasmin Sudic, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson (ut 89) - Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson (ut 89), Freddie Brorosson - Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Dennis Petersson, Erik Andersson (in 89), Deniz Hümmet, Kofi Sarkodie, Oscar Johansson, Johan Brannefalk, Furkan Motori (in 89).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 september, 2018
Kategori: A-lag