Fotograf: Björn Sandberg

Dennis Petersson spelade Division fyra-fotboll med FC Trelleborg för mindre än ett år sedan. I lördags fick han äntligen göra allsvensk debut för Trelleborgs FF på Vångavallen när laget föll mot Djurgårdens IF. Matchen gav 24-åringen mersmak.

- Det var en helt annan känsla än när jag har spelat tidigare, säger målvakten. Det är svårt att beskriva, men det var väldigt inspirerande så klart. Tråkigt att resultatet blev som det blev, men så är fotbollen och det är bara till att jobba vidare.

Dennis Peterson fick besked redan dagen före avspark att han skulle vakta målet eftersom Marko Johansson var indisponibel med anledning av skadan han ådrog sig omgången innan mot BK Häcken. Peterson sticker inte under stol med att det var lite nervöst.

- Det var så klart lite nerver i början, men så ska det vara. Mest var jag bara laddad att gå ut och köra. Sen var det så klart en speciell match att spela mot Isaksson när han kom hem. Vi har tränat när jag var 14-15 år när han var hemma och tränade med Janne (Ericsson, målvaktstränare), men jag tror inte att han minns mig. I mina ögon är han Sveriges bästa målvakt genom tiderna, så det var kul att det var den matchen jag fick debutera.

Dennis Petersson tvingades hämta bollen i eget nät tre gånger, men han var absolut inte orsaken till att hemmalaget förlorade matchen.

- Nu när man kollat på matchen i efterhand så är det smådetaljer man hade velat ändra på, men överlag så tycker jag det är ok, säger han om sin egen insats. Inte mer än så. Tre mål är aldrig kul att släppa in dock.

Dennis Petersson vaktade målet flera gånger under försäsongen, däribland cupmatchen borta mot Östersund. Han spelade även i sommarens cupmöte med Hässleholm, men det här var som sagt första matchen på allsvensk nivå.

- Det är klart att man vill ha den avklarad, så att man kan jobba vidare. Detta har man haft som mål, och nu har man fått mer inspiration att köra vidare och kriga på. Det gav en boost för hela ens karriär.

Efter 90 minuters speltid mot Djurgården är Dennis Petersson sugen på ännu mer allsvensk speltid.

- Möjligheterna har varit godare för att Marko (Johansson) har varit halvskadad. Jag sa innan att jag bara kör på, och sen när chansen kommer får man vara redo. Så ser jag på kommande matcher också. Om Marko inte är redo så ska jag vara redo.

Morgondagens möte med Dalkurd FF blir den andra allsvenska matchen inom loppet av fem dagar. TFF-truppen suktar fortfarande efter poäng för att lämna jumboplatsen.

- Det är väl som alla vet nästan en måstematch. Så blir det inför varje match på slutet, men speciellt mot de lagen som ligger där nere vid oss och krigar. Det är tre poäng som gäller denna match. 

Dalkurd har liksom TFF haft en ganska tuff säsong. Laget ligger en placering ovanför TFF med endast en poäng mer.

- Jag har inte sån jättestor koll på Dalkurd, men Patrick (Winqvist) har gått igenom inför matchen. De är duktiga, så det blir ingen lätt match. Vi ska göra allt för ta tre poäng och komma upp en bit i tabellen.

TFF har haft ett tufft spelschema sedan serien drog igång igen efter VM-uppehållet och mött många lag från den övre halvan. Nu väntar många av bottenlagen under höstens matcher, och förhoppningsvis är det i dessa matcher TFF ska bli ett vinnande lag igen.

- Man kanske ändå känner att det är här vi ska ta våra poäng. Det är kanske det som motiverar oss lite extra.

Huruvida Dennis Petersson får vakta målet eller sitta på bänken imorgon återstår att se. Marko Johansson har dock tränat i veckan och är sannolikt redo för spel imorgon.

- Jag är redo för vilket som, det måste man vara, säger Petersson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 25 september, 2018
Kategori: A-lag