Fotograf: Björn Sandberg

Det blev seger för Trelleborgs FFs damer i lokalderbyt mot IFK Trelleborg.

Matchen slutade 4-1 TFF, men det var jämnt och kampfyllt - precis som ett derby ska vara.

Men till sist stod Trelleborgs FF som segrare efter mål av Josefine Svensson, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson och Viktoria Persson.

Sett till hela matchen var Trelleborgs FF det bättre laget, men det var som sagt jämnt och 4-1 kanske inte riktigt speglar matchen.

- Nä, det gör det inte, vi har lite flyt faktiskt, säger Hans Malmgren efter matchen.

Josefine Svensson gav hemmalaget ledningen efter att hon knäade in bollen bakom Somea Polozen i IFK-målet. Inte det snyggaste målet som fallit på Vångavallen, men mål blev det och vild glädje hos TFF-damerna.

- Man kan tycka vad man vill, men jag tycker att vi kontrollerar första kvarten ganska så bra. Sen släpper vi in dem i matchen efter att vi gjort mål.

Efter 1-0 målet kom IFK Trelleborg in i matchen mer och fick också med sig en straff med 10 minuter kvar av första halvlek. En straff som Nicole Suarez säkert satte i mål.

Nästan direkt efter var det en straffsituation på andra sidan planen - men då valde domaren att fria.

- Håller väl inte helt med domaren i straffen som de får. Sen fick inte vi straff i momentet senare, så vi hade inte domsluten riktigt med oss efter att vi hade gjort vårt mål. Det blev lite mycket rött, men skitsamma, det är bara att acceptera - sån är fotboll.

Derbyt hade känslor och stundtals högt underhållningsvärde. I början på andra halvlek var det jämnt, men TFF tog över allt mer spelmässigt.

Båda lagen hade lägen att göra mål, bland annat hade IFK bollar i Emy Alerskans stolpe och bollar som räddades på mållinjen.

- Tyckte att vi började rätt så bra i andra, vi hittade runt bra på kanterna. Vi hittade in bakom, men inte riktigt heta i boxen.

- Vi var lite obeslutsamma i vårt försvarsspel, precis som vi var obeslutsamma i deras straffområde. Vi klev inte riktigt på, därför bjuder vi lite på halvchanser. Sen har vi flyt när inte de lyckas sätta bollen, den går i insidan av stolpen bland annat. De har också ett jätteläge som Matilda Svensson räddar på mållinjen.

Sen kom det, det förlösande och matchavgörande 2-1-målet.

Ett inlägg som Viktoria Persson nickade mot mål, på returen dök Caroline Williamsdotter upp och tryckte in bollen.

Efter det var IFK Trelleborg tvungna att chansa mer och då gjorde hemmalaget både 3-1 och 4-1.

- Sista kvarten, tycker jag att vi tar över, ställer om bra. De kändes lite uppgivna och det öppnades upp. 4-1 kanske är lite stora siffror - samtidigt så tycker jag att det är rätt lag som vinner om jag tittar på det som helhet.

Derbysegern är ett stort steg mot serieseger. På lördag kommer allt avgöras på mysiga Kämpavallen, där TFFs damer möter Janstorps AIF. Då är förutsättningarna simpla, seger där och seriesegern är i hamn.

- Är det vinst på lördag så är det serieseger. Så enkelt är det.

För IFK Trelleborgs del så är chansen till serieseger helt borta. De har två matcher kvar, hur det än går där så kommer de inte komma ikapp Trelleborgs FF. Se hela serietabellen här.

Sista matchen är borta mot Janstorps AIF på lördag 29 september, avspark 15:00.

Trupp Trelleborgs FF Dam i matchen:

Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Sofie Janstad, Josefine Svensson, Felicia Miller, Sandra Nilsson, Matilda Svensson, Viktoria Persson, Elin Dunegård, Emilia Olsson, Sofie Alerskans, Linnea Salmi, Emmy Le Grand, Sally Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 september, 2018
Kategori: A-lag