Fotograf: Björn Sandberg

Två snabba mål i första halvlek hemma mot Djurgårdens IF fällde Trelleborgs FF. En match som till slut blev 3-0 till Djurgårdens IF.

1592 personer hade letat sig till Vångavallen på lördagen. Det var en blåsig tillställning där Djurgårdens IF gjorde två mål på kort tid i första halvlek genom Kerim Mrabti. De både målen skapade en uppförsbacke för hemmalaget, en uppförsbacke som blev alldeles för brant.

- Dagens match ser ut som en hel del andra matcher i år på Vångavallen, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- Det är inte så vi vill att det ska se ut. Vi har chans att påverka väldigt mycket, hur vi påverkar där är det jag analyserar och brottas med hela tiden. Hur vi agerar för att skapa oss en så bra situation för oss själva som möjligt.

Båda lagen hade vars en vass chans att göra mål innan de två avgörande föll. Först hade Aliou Badji en boll i insidan av stolpen. Sen hade Lasse Nielsen en vass chans efter en hörna.

I slutet av första halvlek så kom då två snabba mål, som till slut skulle fälla TFF.

- Trots att de inte gör sin bästa prestation i matchen så är vi ganska svaga i vårt agerande precis vid 1-0-målet och sen mellan första och andra målet. Vilket skapar en väldigt svår situation och utgångsläge inför andra halvlek.

- Ny match på onsdag och det är en väldigt viktig match mot Dalkurd FF. Finns inget annat val än att jag sätter mig framför datorn och i rehabrummet för spelarna. Så vi är redo både mentalt och fysiskt inför onsdagens drabbning här.

På övertid gjorde sedan Dzenis Kozica 3-0, men då var matchen redan körd.

Inför matchen var det annars mycket målvaktssnack. Andreas Isaksson var tillbaka på Vångavallen, där allt en gång ju började på riktigt.

På andra sidan var det en debutant. Marko Johansson kom inte till spel på grund av sin ömmande höft - istället blev det Dennis Petersson som fick vakta målet.

Andreas Isakssons Djurgården vann, men efteråt fick Dennis Petersson beröm för sin insats.

- Överlag väldigt bra, för att vara en allsvensk debut. Otacksamt läge i denna situationen. Det enda jag tycker att han kunde gjort bättre är att han har väldigt bra fötter - det syntes inte riktigt idag. Kanske yttre omständigheter spelade ett spratt. Men i övrigt agerar han på ett lugnt och bra sätt. Han sätter sina medspelare i bättre situationer än vad vi sätter honom i.

- Dennis gör en insats som gör att vi kan visa att vi tror på honom i framtiden. Han är långt ifrån orsaken till varför vi förlorar denna matchen på det här sättet.

Nästa match är redan på onsdag, hemma mot Dalkurd FF. En viktig match, så den vill du inte missa. Avspark 19:00.

Startuppställning:

Dennis Petersson - Felix Hörberg, Isak Jönsson, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Anton Tideman - Erik Andersson (ut 65), Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson (ut 88) - Deniz Hümmet (ut 82) - Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Albin Nilsson, Oscar Johansson (in 88), Óttar Magnús Karlsson (in 82), Freddie Brorsson (in 65), Johan Brannefalk, Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 22 september, 2018
Kategori: A-lag