Fotograf: Björn Sandberg

Ett tappert och hårt kämpande Trelleborgs FF föll på måndagen borta mot BK Häcken. BK Häcken som är obesegrade hemma på Bravida Arena vann med 2-1 efter att Alexander Jeremejeff gjort det segrande målet i andra halvlek.

- Vi slet där ute mot ett BK Häcken som är bra. Vi försöker flytta bollen och försöker bromsa dem - kväva deras spel, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Men vi kan konstatera att vi inte borde förlora på en fast situation och att vi istället borde tagit ledningen när vi hade chansen.

BK Häcken gjorde matchens första mål, på deras första riktiga målchans. Daleho Irandust gjorde 1-0 från nära håll.

Trelleborgs FF kvitterade dock snabbt efter genom Erik Andersson. Ett inlägg från Felix Hörberg nådde efter lite flipperspel Erik som sköt, hårt och lågt - in i mål.

Vid ställningen 1-1 hade Zoran Jovanovic ett superduper läge att göra 2-1 till TFF. Men istället för att sparka bollen i mål - så sparkade han hål i luften.

- Vi har för korta anfall, men i andra halvlek får vi ganska bra snurr på det tack vara individuell skicklighet. Där får vi också bästa chanserna, men idag är det inte riktigt den skärpan som krävs.

Trelleborgs FF var bra med i matchen, stod emot hemmastarka BK Häcken bra - men i 65e minuten kom 2-1 till hemmalaget.

Efter en Häcken-hörna gjorde Marko Johansson en fin räddning. Bollen gick i ribban, på returen dök Alexander Jeremejeff upp och pangade bollen i nättaket.

- Deras vinst är inte så mycket att säga om till slut - men vi hade kunnat göra det bättre. Vi slarvar för mycket med saker som borde varit enkla. För mycket bolltapp och dåliga pass.

- Bara att ta nya tag, match igen till helgen.

Samtidigt som Trelleborgs FF förlorade tog bottenkonkurrenterna poäng på alla håll.

Startuppställning:

Marko Johansson - Felix Hörberg, Isak Jönsson, Jasmin Sudic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman (ut 77) - Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson (ut 76) , Erik Andersson (ut 86) - Zoran Jovanovic - Salif Camara Jönsson

Avbytare:

Dennis Petersson, Albin Nilsson, Deniz Hümmet (in 76), Lasse Nielsen, Oscar Johansson, Freddie Brorsson (in 86) , Furkan Motori (in 77).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 17 september, 2018
Kategori: A-lag