Fotograf: Björn Sandberg

På måndagen startar äntligen Allsvenskan upp igen för Trelleborgs FFs del efter ett landslagsuppehåll. 19:00 möter man BK Häcken - på Bravida Arena i Göteborg.

Det är en tuff uppgift mot ett hemmastarkt BK Häcken och faktiskt är det så att de ännu inte förlorat på hemmaplan.

- Så är det kanske, men det är ingenting som jag tänker på faktiskt. Men de är bra hemma, det är den stora utmaningen. IFK Norrköping har ju bara en förlorad match på hemmaplan och det är ju mot oss, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

- Vi kan inte bekymra oss om det, vi måste ha lite poäng - så det är inget att be för.

I senaste matchen i Allsvenskan så spelade Trelleborgs FF annars 1-1 hemma mot IFK Norrköping. Ingen vinst då, men man tog första poängen på länge.

- Det gav oss lite råg i ryggen. Även om vi inte vann så vände vi trenden lite.

I början på säsongen var många borta på grund av diverse skador och man var tufft på det. Inför morgondagens match så är läget i laget - mycket bra.

- Vi var tufft på det ett tag - nu är det mer konkurrens om platserna och där är mer go. Vi hade många tuffa matcher på rad, vilket nog fick några spelare att tänka också. Det har varit en del tuffa uppgifter.

- Just nu har vi väldigt många tillgängliga, vilket också gör att vi kommer ställa över någon spelare. Faktiskt så att vi hade 23 uttagningsbara spelare inför morgondagens match. Det är ju bara positivt, vi har kunnat spela 11 mot 11 på träningarna bland annat.

BK Häcken saknar både Erik Friberg och Alexander Faltsetas imorgon pga gula kort. Två viktiga kuggar.

Senast lagen möttes var annars i våras på Vångavallen. Då vann BK Häcken med 3-0. Imorgon får vi se om Trelleborgs FF kan få revansch och - klippa BK Häcken.

Kan du inte se matchen på plats - ja, då visas den på cmore.se

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Albin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Anton Tideman, Salif Camara Jönsson, Erik Andersson, Robin Nilsson, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Oscar Johansson, Isak Jönsson, Felix Hörberg, Freddie Brorsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Jasmin Sudic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 16 september, 2018
Kategori: A-lag