Fotograf: Björn Sandberg

Det är Trelleborgs FF i topp i damernas Division 2 Södra Götaland. På söndagen besegrade de Lunds SK hemma på Vångavallen med 3-0. Eftersom resultaten i de övriga matcherna alla gick de blå damernas väg - har man nu allt i egna händer.

Hemmalaget dominerade annars dagens match fullständigt - från början till slut. Hade massvis med chanser, men skärpan saknades i avsluten. 3-0, ett resultat i underkant.

- Absolut, men idag är det de tre poängen som är det viktigaste, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Sen kanske man kan säga att vi ska göra 10 mål med alla de lägena vi skapar. Det hade kunnat stå 3-0 redan efter en kvart. Det är skärpan i den sista delen, men vi har tjatat i veckan att våga spela runt bollen och våga sätta bollen på forward och göra inspel på fötter och hela den biten - och det tycker jag att vi gör bra.

Caroline Williamsdotter gjorde matchens första mål på nick. Annelie Nilsson utökade sedan till 2-0 innan första halvlek var slut.

I andra halvlek backade gästande Lunds SK hem rejält och hade egentligen hela laget i eget straffområde resten av matchen.

Massvis med chanser, nickar från nära håll och skott från nära håll, men oftast gick bollen utanför, över eller kom inte fram alls.

Matchen skulle sluta 3-0 efter att Sally Le Grand krånglat in det sista målet.

- Vi skapar ju lägena, men det är det sista som saknas idag. Det är kanske en inställningsfråga också - hade vi mött ett bättre motstånd så hade vi nog gått hårdare på det. Sen ska man ha klart för sig att de står ju i stort sett med alla inne i eget straffområde.

3-0 och tre poäng till Trelleborgs FFs damer. Tre mycket viktiga poäng.

Eftersom både DFK Borgeby 09 och IFK Trelleborg förlorade på lördagen så har Trelleborgs FF allt i egna händer. Vinner man de två återstående matcherna hemma mot IFK Trelleborg och borta mot Janstorps AIF så vinner man serien.

Trelleborgs FF leder damernas Divison 2 Södra Götaland. Fyra poäng före DFK Borgeby 09, dock har de en match mindre spelad.

Lokalkonkurrenterna IFK Trelleborg ligger åtta poäng bakom, fast så har de också två matcher mindre spelade.

- Nu har vi det själv i egna händer, så då gäller det att vi gör vårt eget. Därför är de tre poängen det viktigaste först och främst idag.

Nästa match, det är också Trelleborgsderbyt - mot IFK Trelleborg. Men den spelas först den 24 september. Damerna står nämligen över nästa helg.

- Det kan bli en jätteintressant match mot IFK Trelleborg, fast de har tuffa matcher fram till att de ska möta oss. Sen är ett derby alltid ett derby, så enkelt är det, båda lagen vill gå för fullt. Men alla ser fram emot den matchen.

Se damernas serietabell här.

- Vi har allt i egna händer, det är upp till oss själva här nu.

Truppen i matchen:

Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Sofie Janstad, Josefine Svensson, Felicia Miller, Sofie Alerskans, Annelie Nilsson, Viktoria Persson, Elin Dunegård, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Matilda Svensson, Emmy Le Grand, Sally Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 9 september, 2018
Kategori: A-lag