Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF spelade oavgjort mot IFK Norrköping på fredagskvällen, 1-1. Ett resultat som betydde en poäng - den första poängen sedan bortamatchen mot Dalkurd FF i mitten på juli.

Hemma mot IFK Norrköping visade man upp vilja - blå som stål.

- Det är en skam att inte känna sig nöjd med prestationen och det som killarna visar upp idag. Tycker att man fortfarande måste vara kritisk, jag är långt ifrån nöjd med bara en poäng - men tacksam över att ändå börja få pinnar i kistan, säger Patrick Winqvist efter matchen.

Trelleborgs FF hade den första riktigt, riktigt heta målchansen i matchen. Målsugne Salif Camara Jönsson kom först på ett inlägg från Felix Hörberg - avslutet räddades av Isak Petterson i gästernas mål.

Istället gjorde David Moberg-Karlsson och gästerna matchens första mål. Efter en hörna fick David ensam vända upp och göra mål från nära håll, mål på en fast situation igen.

- Om man summerar matchen så tycker jag att killarna går ut idag och med en tro på att det är möjligt. Vi har pratat om saker i veckan, kanske var det en extra trigger att de själva fick sätta an tonen hur högt de ville jobba här. Vi hade satt en nivå utifrån vad de skulle göra, sen så skulle de känna av och vara modiga nog där ute.

- Där finns några tendenser där IFK Norrköping håller på att spela bort oss i första halvlek. Tufft läge, men åter igen en fast situation som sätter oss i en svår situation. Men idag märker vi en helt annan inställning och tro, man glömmer det som varit och så jobbar man vidare mot nästa kvart istället.

Efter ett tag började Trelleborgs FF få tag om matchen mer igen och kvitteringen skulle komma - genom unge Felix Hörberg.

Erik Andersson passade ut bollen på Felix högerkant, som direkt sköt hårt mot stolpen. Både Isak Pettersson och boll gick in i mål. Ett överraskande mål - likt det han gjorde mot Östersunds FK borta.

- Vårt mål också, lite slump i det hela. Vi gör många andra bra grejer ute på plan och så är det ett sånt läge vi gör mål på. Felix gjorde ju likadant mot Östersund. Men alla mål räknas.

I andra halvlek började Trelleborgs FF bäst och hade ett bra tryck, men IFK Norrköping visade sedan varför de ligger uppe i toppen av Allsvenskan. De tog över mer och mer - och skapade flera högoktaniga målchanser. Men Trelleborgs FF skulle klara sig och ta en poäng i matchen.

- I andra halvlek var IFK Norrköping mer sig likt utifrån mitt perspektiv. Sätter oss i ett par riktigt tuffa situationer. Skapar nog så många målchanser att det kanske inte alltid är vår skicklighet i försvaret som gör att det fortfarande står 1-1.

- Men vi visste att det skulle komma omställningslägen, inte riktigt så bra så att vi tar tillvara på dem, men vi skapar ändå tryck på fasta situationer. Vi kämpade litegrann på vissa positioner i vår formation, vi blev långa i andra halvlek. Vi står där ändå till slut och känner att vi har vänt på saker och ting - pekar mer åt rätt håll för oss.

En poäng, en poäng som innebär att man lämnar jumboplatsen i tabellen. Dalkurd FF ligger där nu, men har en match mindre spelad.

Nu väntar ett landslagsuppehåll, nästa match i Allsvenskan är inte förrän den 17 september - borta mot BK Häcken.

- Nu väntar ett uppehåll där vi får jobba hårt. Sen får vi se, det är ändå mot våra konkurrenter framförallt som det kommer att avgöras - för våran del.

Albin Nilsson som hoppade in i andra halvlek gjorde sin Allsvenska debut. 

Startuppställning:

Marko Johansson - Felix Hörberg, Isak Jönsson, Jasmin Sudic, Alexander Blomqvist, Kofi Sarkodie (ut 86) - Erik Andersson, Robin Nilsson, Sebastian Ohlsson (ut 76) - Zoran Jovanovic - Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Dennis Petersson, Albin Nilsson (in 86), Marcus Pode, Deniz Hümmet (in 76), Lasse Nielsen, Oscar Johansson, Johan Brannefalk.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 31 augusti, 2018
Kategori: A-lag