Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer stod för en riktigt härlig knall i DM på onsdagen när de skickade ut Allsvenska IF Limhamn Bunkeflo.

Matchen slutade 1-0 och stor matchhjälte blev Viktoria Persson - som gjorde matchens enda mål i 89e minuten.

- Även om de kommer med ett F19-lag så är detta absolut en positiv skalp för vår del, säger en glad Hans Malmgren efter matchen.

Gästerna kom till matchen med sitt F19-lag, där endast några få hoppat in i Allsvenskan i år. Men det var ett bra motstånd TFF fick på Vångavallens närmast perfekta gräs.

- Det är en bra genomkörare och är en bra väckarklocka för oss, så vi vet vad som krävs av oss. Det krävs det här jobbet, det krävs det här tempot, så att vi får se - vi har match igen på lördag.

- I det stora hela så gör vi det bra idag. Visst vi skulle kunnat avgöra innan, men de skulle mycket väl kunnat göra det också.

Målet i matchen kom när klockan hade tickat upp på 89 minuter. En långboll fram till Viktoria Persson som sprang ifrån sina försvarare och sköt till vänster om målvakten in i mål. Vild glädje och Viktoria gled över det fuktiga gräset för att ta emot publikens jubel.

Innan målet var det annars jämnt och gästerna var nog närmare segern innan Viktoria slog till. Både insidan och utsidan av stolpen prickades och stod inte stolparna i vägen så gjorde duktige Emy Alerskans i TFF-målet det.

Till slut vann alltså Trelleborgs FF. Ett hemmalag som var taggat till tårna inför kvällen.

- Emy gör en fantastisk insats i målet, gör några avgörande räddningar för oss. Samtidigt är här många som kliver fram ett steg idag. Men detta är en inspirationsmatch för många, alla vill spela den här matchen. Vissa som varit i Limhamn Bunkeflo innan och inte fått vara kvar, då vill man visa att - här har ni.

Vinsten i DM över IF Limhamn Bunkeflo innebär final mot FC Rosengård - samtidigt att man får spela Svenska Cupen nästa år. När exakt finalen spelas kommer senare.

Damerna är annars inne i ett hektiskt spelschema och har match redan till helgen igen - borta mot Näsums IF i serien. Se damernas serie här.

- Kändes efter matchen i söndags att där var positivitet i gruppen, en glädje på träningen. Jag tror mycket på detta, får vi bara få fart på alla så. Spelar tre matcher inom loppet av sju dagar, så att vi får se till att vara fräscha redan imorgon igen. Vi tränar igen imorgon, vilar fredag och match igen på lördag. Det är en liten bit att köra dit också.

Trupp Trelleborgs FF dam:

Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Sofie Janstad, Felicia Miller, Sandra Nilsson, Matilda Svensson, Annelie Nilsson, Viktoria Persson, Elin Dunegård, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Johanna Olsson, Linnea Salmi, Emmy Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 30 augusti, 2018
Kategori: A-lag