För att skapa de bästa förutsättningarna för ett fortsatt Allsvenskt kontrakt 2019 genomför vi flera insatser kring ledarstab och lag. Insatserna sker i form av stöd till ledning och spelare, både på individ- och gruppnivå.

Efter en tung period utan poäng och en bottenplacering i tabellen har styrelse och ledning under en tid analyserat vilka insatser som behövs.

- Vi har fullt förtroende för ledarstaben och laget med Mattias Kronvall och Patrick Winqvist i spetsen. De har fört oss till Allsvenskan med stor framgång. Nu har vi en tung period bakom oss och då behöver såväl ledare som spelare stöttning för att lyftas och komma framåt med ny energi, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande.

En av insatserna är att Tom Prahl kliver in för att hjälpa till för att stötta i analyser och finnas till som ett bollplank till Patrick Winqvist och övriga ledare. Flera andra insatser görs också. Bland annat genomför vi gruppstärkande aktiviteter och såväl gruppen som individuella spelare får stöttning av en mental rådgivare.

- Det är lätt att självförtroendet får sig en törn efter en lång period av motgångar. Att då åter lyfta sig som lag och individ och hitta tillbaka till glöden på plan är en tuff utmaning. Men med rätt förutsättningar är det möjligt att komma tillbaka och säkra kontraktet för 2019, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör.

Insatserna är nya för oss men flera av dem ses inte som tillfälliga lösningar.

- Vi strävar efter att hitta ett långsiktigt arbetssätt där vi kan erbjuda ett mer kontinuerligt stöd, både på individ- och gruppnivå. I många etablerade Allsvenska klubbar finns dessa stödfunktioner, säger Mattias Kronvall.

Trots att poängen uteblivit den senaste tiden upplever vi ett stort stöd av alla er supportrar, sponsorer och andra i och runt omkring klubben.

- Vi är tacksamma för allt stöd vi får av supportrar, sponsorer och andra. Det är när det är som tuffast som vi behöver stödet som mest.Tillsammans gör vi drömmen sann, avslutar Mattias.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 29 augusti, 2018
Kategori: A-lag