Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF kunde tyvärr inte upprepa derbysegern från i våras. Malmö FF vann lördagens skånederby med 3-0.

I våras när lagen möttes på Vångavallen slutade matchen 1-0 till Trelleborgs FF efter ett sent mål av Lasse Nielsen.

På Stadion i Malmö på lördagen var det annorlunda.

Trelleborgs FF fick åter igen en riktig mardrömsstart. Det tog inte ens två minuter innan Marko Johansson fick se en boll gå förbi sig.

Efter en hörna gjorde unge Hugo Andersson 1-0 till Malmö FF.

Sen när Trelleborgs FF äntligen började jobba sig in i matchen ordentligt kom nästa snyting, 2-0 också det efter en hörna.

Andreas Vindheim fick ladda bössan rejält och satte en boll i Marko Johanssons högra kryss.

Matchen stängdes mer eller mindre sen av Marcus Antonsson när han gjorde 3-0 med tio minuter kvar av första halvlek.

- Gratulerar Malmö FF och Uwe Rösler till en seger som är ganska så odiskutabel, med tanke på hur matchen ser ut. Men framförallt efter hur första halvlek ser ut och det läget vi hamnar i, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Tycker att överlag, om vi pratar om vår egen insats över 90 minuter, så ska det vara den här skillnaden mellan regerande svenska mästarna och nykomlingar - som vi är. Vi vet om att vi måste slita här i den här mittendelen av säsongen. Vi har haft väldigt väldigt tuffa matcher och vi har också vår tuffaste period resultatmässigt.

De två första målen kom på fasta situationer, något som Trelleborgs FF brukar vara bra på. Vilket är frustrerande. Tredje målet var inte särskilt mycket att diskutera, ett hårt inlägg från Egzon Binaku som träffade Marcus Antonssons panna.

- Sen är det klart att man förbereder sig på mycket till en match och så är det två fasta situationer som då resulterar i mål. Då är det ett än tuffare läge med tanke på att där är mycket annat i spelet som man sliter med. Man förbereder sig på mycket men så är det såna bitar man faller på, men vi vet att det är en stor del av fotbollen och det tillhör spelet. Malmö FF har kanske läst in sig på oss, men vi brukar vara bra där och därför är det frustrerande att målen kommer på det sättet.

- Tredje målet är inget att diskutera. Bra gjort av dem, men också några situationer som vi måste prata om där man kan ta bort bollen. Vi kan göra det betydligt mycket bättre i vårt försvarsspel.

I andra halvlek flyttade Trelleborgs FF ner och tillät inte Malmö FF göra fler mål i matchen. Även om matchen var avslagen då så gjorde man ett bra jobb.

- Killarna ska ha cred för andra halvlek, jag skällde på dem efter första. Men i andra halvlek står vi upp jävligt bra. Sen blir matchen något avslagen med tanke på att de inte behöver gå framåt.

- Vi kommer fortsätta fightas vidare, vi vet om att det senare i höst kommer vara de mest avgörande stegen för oss. Nu har vi vunnit vars en match, vi och Malmö FF.

Hugo Andersson i Malmö FF gjorde matchens första mål och efter matchen hyllade Malmö FFs Uwe Rösler honom.

Ett av Trelleborgs FFs glädjeämnen var en 19-årig Allsvensk debutant - Isak Jönsson. Han kom in i 66e minuten och var TFFs bäste spelare i andra halvlek. Både Isak och Hugo kommer från Skurup och är barndomskamrater.

- Jag hade kunnat säga exakt samma sak som Uwe säger om Hugo Andersson. Isak Jönsson har vi rekryterat in från en division 2-klubb. Om du tittar på hans minuter på arenan här, i Allsvenskan, så är det inte många misstag han gör. Han gör en fantastiskt bra match. Går in med pondus, grabben är född 99. Vi hoppas mycket på honom i framtiden. Han är så pass bra att han kan få fler minuter, till och med konkurrera om en startplats. Han stärkte sina aktier enormt idag. Både Isak och Johan Brannefalk går in och är riktigt bra.

- Han har en inställning som är jätteproffsig. Glad över honom och cred till BK Olympic också som lyckats utbilda en sådan duktig fotbollsspelare. Som kan gå in i Allsvenskan så här.

I veckan är det cupmatch borta mot Hässleholms IF. Sen väntar bortamatch mot AIK.

Ett stort tack till True Blues och alla andra supportrar som var på plats på Stadion i Malmö på lördagen. Ett stöd som är guld värt för laget och - betyder oerhört mycket. Det är nu stödet behövs som allra mest.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen (ut 66), Jasmin Sudic, Alexander Blomqvist, Kofi Sarkodie - Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson (ut 82), Zoran Jovanovic - Freddie Brorsson (ut 66), Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Robin Nilsson (in 82), Marcus Pode, Johan Brannefalk (in 66), Furkan Motori, Magnus Andersson, Isak Jönsson (in 66).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 augusti, 2018
Kategori: A-lag