Fotograf: björn Sandberg

Imorgon är det åter dags för match i Allsvenskan för Trelleborgs FF. Ett kokande hett derby mot Malmö FF väntar på Stadion i Malmö. Avspark 16:00.

- Vi ska se om vi kan göra om bedriften från i våras och slå dem. Det blir så klart svårare på deras hemmaplan, men - absolut inte omöjligt, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

- Vi har revansch att kräva på oss själva, för senast mot GIF Sundsvall var vi inte bra. Vi har snackat om det i veckan.

Sedan förra mötet i våras har det annars hänt en del i Malmö FF. Tränarbyte och flera spelare in och ut ur truppen.

Efter sommaruppehållet har de gått bra i Allsvenskan och har inte förlorat där sedan i mitten på maj. I veckan spelade de match borta i Champions League-kvalet mot Vidi FC. Resultatet 0-0 på bortaplan betydde dock att de istället får sikta in sig på Europa League.

- De har haft en del resande och en match i Champions League-kval i veckan, hoppas att vi kan dra nytt av det på något sätt iallafall. De har haft mycket matcher på kort tid, fler än vad vi har haft.

I matchen mot GIF Sundsvall gjorde Salif Camara Jönsson en efterlängtad comeback. Men comebacken blev inte riktigt som han hade tänkt sig, utan slutade med ett rött kort och utvisning. Den enda förändringen i truppen till lördagens match är då att Salif byts mot en annan som också varit skadad.

- Där är faktiskt bara en förändring i truppen, Salif Camara Jönsson är avstängd och Erik Andersson är tillbaka.

I våras vann alltså Trelleborgs FF hemma på Vångavallen. Lasse Nielsen i Trelleborgs FF gjorde då matchens enda mål i 90e minuten. I ett derby kan precis allt hända och morgondagens match är inget undantag.

- Ett derby är alltid ett derby - allting kan hända.

Malmö FFs Lasse Nielsen är avstängd imorgon på grund av gula kort. Det betyder att det bara kan vara en Lasse Nielsen i morgondagens match och han spelar i Trelleborgs FF.

Läs gärna intervju med Alexander Blomqvist inför matchen här.

Matchen har avspark 16:00 på Stadion i Malmö.

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Kofi Sarkodie, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Isak Jönsson, Felix Hörberg, Freddie Brorsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Jasmin Sudic, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 17 augusti, 2018
Kategori: A-lag