Vi har ingått ett samarbetsavtal med Kristianstad FC som innebär att Noah Christoffersson, Oscar Malmgren och Dardan Dakaj lånas ut till Kristianstad FC. Vi har dock möjlighet att kalla hem spelarna för match inom 24 timmar.

Bakgrunden till avtalet är att vi, då målet att spela i U19 Allsvenskan under kommande säsong redan är uppfyllt, valt att lyfta upp yngre spelare i U19-truppen. Samtidigt vill vi ge de spelare som spelar sin sista juniorsäsong möjlighet till utveckling och speltid på seniornivå.

- Sedan vi blev klara för U19-allsvenskan har vi diskuterat en föryngring av U19-truppen och kommit fram till att våra spelare födda 00 och 01 kommer att bilda truppen under hösten. Detta är en tydlig investering för nästa år. Våra spelare födda 99 behöver utmanas och vi ser detta som en bra möjlighet att göra steget mindre mellan junior och seniorfotboll. På så sätt ökar spelarna sina möjligheter till ett seniorkontrakt i Trelleborgs FF. Vi vill sätta spelaren i centrum och låta deras bästa gå före kortsiktiga resultat. Med detta avtal kommer vi att kunna säkerställa deras speltid, säger Kristian Haynes, sportchef ungdom.

Avtalet innebär att spelare kan representera både Trelleborgs FF och Kristianstad FC i tävlingsmatcher under höstsäsongen. Om spelaren behövs hos oss kommer han alltså att finnas tillgänglig.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 17 augusti, 2018
Kategori: A-lag