Fotograf: Björn Sandberg

Storförlusten mot GIF Sundsvall i måndags måste läggas åt sidan och glömmas. På lördag vankas det Skånederby när TFF gästar Stadion i Malmö. TFF-truppen jobbar nu hårt för att hitta formen igen.

- Vi har snackat om senaste matchen ihop, berättar Alexander Blomqvist. Vi har sagt att vi ska lägga den bakom oss och se framåt, och att det aldrig ska hända igen. Det är inte ett okej sätt att genomföra en match, och det får inte upprepas.

Hur är självförtroendet och humöret efter en förlust som denna?
- Klart att man påverkas. Självförtroendemässigt är det aldrig bra när man förlorar, speciellt inte med så stora siffror. Men vi får blicka framåt helt enkelt. Vi vet om att det kommer vara en tuff höst med många svåra matcher. Vi får samla ihop oss som lag, och förstå vilken verklighet vi lever i.

Alexander Blomqvist menar att laget fått nog med smällar nu, och att det är dags att vända den negativa trenden på lördag.

- Derby är alltid derby, och det kommer väl bli speciellt på det viset. Vi vet om att poängen är lika viktiga i alla matcher, och nu är det verkligen dags för oss att ta poäng. En tuffare match kan man kanske knappt få i Allsvenskan, men det är elva mot elva på planen, och vi ska verkligen försöka göra det så svårt som möjligt för dem.

Hur ser du på möjligheterna att vinna?
- I alla matcher finns det möjlighet att vinna. Det gäller för oss att sätta försvarsspelet, för vi vet att vi kan straffa motståndarna på omställningar och fasta situationer. Sen måste vi gå in till matchen med en ödmjuk inställning. Vi vet att vi inte kommer ha boll så mycket, men det gäller att ta tillvara på de chanser vi får, för chanser får man i alla matcher.

Hur gör man det så svårt för Malmö?
- Att vi sitter ihop som ett lag, är kompakta i försvarsspelet, och framför allt inte bjuder dem på något. Ska de göra mål eller skapa chanser så ska det vara för att de gör det riktigt bra, och inte för att vi ger bort något, som vi har gjort de senaste matcherna.

Senast TFF och MFF stötte samman var på Vångavallen den 13 maj. Alla TFF-anhängare minns matchen med glädje, och i synnerhet avslutningen då Lasse Nielsens panna gav tre underbara poäng till hemmalaget.

- Jag har minnet i huvudet av att vi hade flera chanser att göra mål och att vi var farliga på fasta situationer. Sen kommer jag också ihåg att Marko räddade ett par möjligheter för Malmö, men samtidigt skapade de inte jättemycket i matchen.

Sedan vårderbyt ägde rum har MFF bytt huvudtränare och förstärkt spelartruppen. Även om laget åkte ut Champions League-kvalet i veckan, så är formen god då man inte förlorat i Allsvenskan sedan i mitten på maj.

- Det känns som att de är ett lite aggressivare lag nu och är lite tuffare i pressen. De har fått tillbaka självförtroendet och känner att de är större och bättre än alla andra. Det har vänt lite för deras del.

Hur går det på lördag?
- Det är jättesvårt att säga med tanke på hur läget ser ut, men självklart går vi in med inställningen att vi kan ta poäng i matchen, det måste vi göra. Jag hoppas på poäng, men sen vågar jag inte säga för mycket, avslutar Alexander Blomqvist.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 augusti, 2018
Kategori: A-lag