Fotograf: Björn Sandberg

Det blev inte alls som Trelleborgs FF hade hoppats på måndagskvällen. Efter en tung period i Allsvenskan var förhoppningarna att kunna vända den negativa trenden på måndagen med en seger - istället blev det en tung förlust mot GIF Sundsvall.

Trelleborgs FF - GIF Sundsvall slutade 1-6 efter att siffrorna runnit iväg i andra halvlek.

Som sagt, det ville sig inte alls på måndagen och gästande GIF Sundsvall tog kommandot och ledningen tidigt i matchen.

Redan efter sisådär fem minuter hade de tagit ledningen, men Marcus Pode i hemmalaget kvitterade strax därpå.

Sen var det ett effektivt GIF Sundsvall som först gjorde 1-2, sen 1-3 innan paus.

I paus byttes Salif Camara Jönsson in, som gjorde debut i Allsvenskan och comeback i matchsammanhang. Men, det skulle tyvärr inte bli den debuten som han hade hoppats på.

Matchens lirare, Linus Hallenius i GIF Sundsvall, pajade matchen totalt med TFF-ögon sett när han gjorde både 1-4 och 1-5. Vid ställningen 1-5 åkte Salif Camara Jönsson på ett rött kort och bara kort därefter gjorde Maic Sema matchens sista mål, 1-6.

- Stor eloge till GIF Sundsvall och tränare Joel Cedergren, jag satt själv och tittade på kvalmotståndare förra året, många sa att det var Sundsvall vi skulle få åka till och så här, men de lyckades reda ut det. Det tror jag gav GIF Sundsvall en sund inställning inför den här säsongen. Många som försökte trycka dit dem tidigt med att tippa dem långt ner, till och med bakom oss. All heder åt det arbetet och klasskillnaden som GIF Sundsvall visar upp gentemot oss idag, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Det är nog mer det jag tycker att vi ska fokusera på än vår prestation. Det är fel läge att jag ska analysera allt ifrån förberedelser och matchplan, spelarnas genomförande och framförallt avslutningen av matchen. Det är fel läge just nu, jag tycker att ibland får man vända på det och ge motståndarna cred - det är inte alla som vinner med 6-1 här.

Trelleborgs FF hade bollen minst lika mycket som GIF Sundsvall. Men om allt stämde för bortalaget - så stämde inget för hemmalaget.

- Sen blir inte matchen så som vi hade förväntat oss. Målchansmässigt så är det inte en 6-1-skillnad, däremot en övervikt till GIF Sundsvall. Så här blir fotbollsmatcher ibland då.

- Imorgon går solen upp igen och vi går till jobbet. Det märkliga är att det har varit en jäkla bra träningsvecka, med en jäkla bra attityd och spelarna satte en hög standard och vi har hittat bra form - sen avslutar vi veckan med detta här idag.

Salif Camara Jönssons röda kort i matchen var det första av den färgen under tiden som Patrick Winqvist varit tränare för Trelleborgs FF.

Solen går upp imorgon igen och det är bara att ta nya tag. På lördag är det skånederby borta mot Malmö FF - då kommer ett nytt hungrigt Trelleborgs FF.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Jasmin Sudic, Kofi Sarkodie - Felix Hörberg (ut 81), Sebastian Ohlsson (ut 46), Robin Nilsson, Marcus Pode (ut 71) - Deniz Hümmet, Zoran Jovanovic.

Avbytare:

Dennis Petersson, Salif Camara Jönsson (in 46), Isak Jönsson, Freddie Brorsson (in 71), Johan Brannefalk (in 81), Furkan Motori, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 13 augusti, 2018
Kategori: A-lag