Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen startade Trelleborgs FFs damer upp seriespelet igen efter sommaruppehållet. Söndagens match, som var en seriefinal mot DFK Borgeby 09, slutade mållöst 0-0.

- Ett riktigt bottennapp måste jag säga, säger Hans Malmgren efter söndagens match.

Trelleborgs FFs damer jagar DFK Borgeby 09 som leder Division 2 Södra Götaland. En trepoängare borta på Borgeby IP hade gjort att man ordentligt varit med i uppflyttningskampen. Men istället för tre poäng blev det bara en och - ett rejält bottennapp.

- Vi gör väl, vad jag själv tycker, den sämsta matchen sedan jag kom idag. Rent spelmässigt var vi inte där. Slarviga passningar, dåliga i press-spelet - nä, där var inte mycket som var okej. Det var ingen förlust, men vi hade behövt den här trepoängaren för att nafsa dem ordentligt här.

- Nu får vi förlita oss på andra lag, IFK Trelleborg måste kliva fram bland annat. Tittar man rent generellt så då tar de ju poäng och är före oss istället. Då blir det en måstematch där istället.

Matchen böljade annars ganska mycket fram och tillbaka. Den hade egentligen kunnat sluta hur som helst, men slutade 0-0 och delad pott - vilket kanske var det mest rättvisa.

Annelie Nilsson och Viktoria Persson hade båda bra lägen att göra mål för Trelleborgs FF men bådas avslut gick utanför eller räddades.

DFK Borgeby 09 hade också bra lägen, men bäste TFFaren för dagen, Emy Alerskans, stod i vägen i målet.

- Vi har mycket att jobba på faktiskt. Det var ganska så tafatt idag, ingen som tog tag i det hela. Ingen som tog på sig något ansvar och förde det vidare. Tittar vi på träningsmatchen vi hade under uppehållet så var det mycket mer beslutsamt då. Mycket bättre passningsspel och bättre flyt i allt.

- Vi har gått och väntat på att en skitmatch skulle komma, den kommer förr eller senare - och tyvärr den kom idag. Vi bryter ihop, vi kommer igen och tar nya tag helt enkelt.

DFK Borgeby 09 leder fortfarande serien, en poäng före Trelleborgs FF. Trelleborgs FF har en match mer spelad.

Se hela tabellen här.

Trelleborgs FFs trupp i matchen:

Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Sofie Janstad, Felicia Miller, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Linnea Salmi, Annelie Nilsson, Viktoria Persson, Elin Dunegård, Jonna Hansson, Matilda Svensson, Johanna Olsson, Emmy Le Grand, Sally Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 12 augusti, 2018
Kategori: A-lag