Under måndagen förlorade TFF:s A-lag i Allsvenskan, men när U21-laget tog sig an Landskrona BoIS under tisdagen blev det storseger (4-0). Matchen var över redan efter 15 minuter när resultattavlan visade 3-0.

TFF tog kommandot i matchinledningen och visade direkt att man är ett starkare lag än Landskrona BoIS. Redan efter fem minuter nickade Haris Brkic in Jacob Palanders inlägg i mål till 1-0. I tionde minuten satte Ottar Magnus Karlsson 2-0 efter inlägg från Johan Brannefalk. Fem minuter senare serverade Ottar Magnus Karlsson Hugo Andersson till 3-0. Drömöppningen var ett faktum.

- Vi klev på direkt, konstaterar Kristian Haynes. De var lite naiva och oorganiserade, och jag tycker att vi fick bett direkt. De hade nog en plan om att spela fotboll i lugn och ro här i sommarvärmen, men vi hade lite bättre attityd än dem till matchen på det sättet.

TFF lyckades inte bibehålla spelet på samma sätt i den andra halvleken. Gästerna fick lite mer utrymme, men hemmalaget hade trots allt bra kontroll över skeendet i matchen. I den 82:a matchminuten kunde gästspelande Bilal Sesay öka på till 4-0. Den 18-årige anfallaren är skolad i engelsk fotboll och efter tips till TFF var han idag på plats för att visa upp sig i klubben.

- Vi behövde en vinst. Vi pratade innan matchen om betydelsen av att bryta den negativa trend vi är i med A-laget. Vi kan bidra i U21 med att hitta en bra performance, och det gör vi idag.

- Man får inte vänja sig vid att förlora, fortsätter Haynes. Jag var besviken att vi förlorade mot HIF senast, som trots allt är ett Superettanlag och där vi hade många A-lagsspelare med. De var bättre än oss och vann rättvist. Att vi åker på förluster i förstalaget är också jobbigt, även för oss ledare. Därför är det bra att vi får den här vinsten och får en del positiv energi på vissa spelare som formmässigt ser bättre ut idag.

Startelvan:
Dennis Petersson – Jacob Palander, Erik Rasmusson, Samuel Fröjdh – Anton Reuterskiöld, Hugo Andersson, Johan Brannefalk, Haris Brkic, Furkan Motori – Ottar Magnus Karlsson, Bilal Sesay

Avbytare: 
Merlin Nuhanovic, Noah Christoffersson, Oskar Malmgren, Rasmus Fridolf, Marko Spajic.

TFF spelar nästa match i U21-serien mot IFK Värnamo borta tisdagen den 14/8.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 31 juli, 2018
Kategori: A-lag