Fotograf: Björn Sandberg

Hammarby IF visade sig vara en för tuff nöt att knäcka på måndagskvällen. Matchen hemma på ett hett Vångavallen slutade med förlust, 1-3.

Högsommarvärmen håller i sig och har ett fortsatt stadigt grepp om Sverige. Trots de närmare 30 graderna på termometern så kom 5381 personer till vackra Vångavallen i Trelleborg.

De 5381 åskådarna fick se flera vackra mål på Vångavallen, men bara ett av dem var TFFs. Det gjordes av Deniz Hümmet i andra halvlek och betydde 1-2 på resultattavlan.

Hammarby IF tog annars ledningen genom ett riktigt drömmål där Junior dunkade in en boll bakom en chanslös Marko Johansson. De utökade den ledningen minuten senare genom Nikola Djurdjic.

Därefter reducerade Deniz Hümmet och Trelleborgs FF i andra halvlek, men kom inte närmare än så. Istället blev det till slut 1-3 genom ännu ett drömmål av Muamer Tankovic.

- Vi gratulerar såklart Hammarby. Jag tycker att vi gör det här till en ganska så intressant match, mot ett väldigt bra lag - kanske ett utav seriens bästa, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi hade satt upp en matchplan där vissa yttre förutsättningar spelade in. Vi tog ett beslut om att göra det så svårt som möjligt genom att planen skulle vara sträv, torr. Vi ville få en matchbild där vi kunde få störa Hammarby litegrann i det - men göra det så enkelt som möjligt för oss själva. Killarna gör det bra de första 25 minuterna. Ett helt fantastiskt mål av Junior som är svårt att försvara sig emot.

- Sen gör vi bort oss litegrann, samtidigt som man inte ska glömma att Hammarby gör det bra vid det andra målet. Men att det kom så snabbt är litegrann signifikativt för oss, vi sätter inte oss i några bra situationer efter det. Man kan försöka lösa situationerna lite bättre, vi pratade mycket om att använda sidlinjerna som förvarare - det lyckades vi inte direkt med.

Deniz Hümmet gjorde TFFs mål i matchen. Han har gjort tre mål på fyra matcher, nästan lika het som sommarvärmen.

Han reducerade med ett skott utifrån i Johan Wilands högra hörn.

- Jag tycker att vi gör match av det i andra halvlek ändå, vi reducerar. Vi visste att vi skulle kunna skapa plats, Deniz är en duktig forward och har gjort en del poäng för oss. Det väcker oss till liv lite, men sen kommer man in i ett läge där, hur mycket ska man gå för det när det är så mycket kvar. Man vet att Hammarby är bra på att nyttja när man öppnar upp sig. Ytterligare ett vackert mål, men det är också skörden av att man nöter på i spelet.

- Jag tycker att killarna jobbar igenom matchen där, men Hammarby kontrollerar det en bit in och sen blir det mer öppet i sista delen. Vi hittar inte riktigt någon bra forceringsfas. En mycket bättre insats över 90 minuter idag än vad det varit på de senaste matcherna också med hänsyn till kvaliteten på motståndet på andra sidan. Jag har ändå en inte helt nedbruten känsla idag av matchen, men resultatet är lika illa ändå.

Efter denna matchen vänder serien, redan till helgen är det ny match - borta mot just Hammarby IF.

- Nu har vi klarat av första halvan av serien, vi får göra en utvärdering och sen börjar vi med att möta Hammarby igen.

Nyförvärven Jasmin Sudic och Kofi Sarkodie spelade båda hela matchen. Kofi blev även utnämnd till matchens lirare, vilket är bra med tanke på att han inte spelat tävlingsmatch på ett år ungefär samt på en något ovan position till vänster.

Nästa match är alltså redan till helgen, borta mot Hammarby IF.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen, Jasmin Sudic, Alexander Blomqvist, Kofi Sarkodie - Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson (ut 87), Robin Nilsson (ut 68), Zoran Jovanovic - Freddie Brorsson (ut 77), Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Jacob Palander, Marcus Pode, Óttar Magnús Karlsson (in 77), Johan Brannefalk (in 68), Furkan Motori (in 87), Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 30 juli, 2018
Kategori: A-lag