Fotograf: Björn Sandberg

Under tisdagskvällen spelade TFF första U21-matchen i höstserien mot HIF på Olympiafältet i Helsingborg. Förutsättningarna för en bra fotbollsmatch såg på förhand väldigt fina ut med strålande solsken, en finfin gräsplan och två på pappret starka startelvor.

I TFF:s startelva är samtliga kontrakterade med klubbens A-lag, bortsett från BK Olympic-mittbacken Isak Jönsson, som är på provspel hos klubben för andra veckan. Hos gästerna fick nyförvärven Jasmin Sudic och Kofi Sarkodie äran att dra på sig TFF:s matchtröja för första gången, och Hugo Andersson fick äntligen göra comeback efter över ett års skadefrånvaro. HIF mönstrade ett lag mixat med en del unga talangfulla spelare och rutinerade herrar som Andreas Landgren och Mikael Dahlberg.

Hemmalaget tog tidigt tag i taktpinnen i matchen och kontrollerade spelet väl, utan att TFF lyckades få grepp om dem i presspelet. Under första halvlek tilldelades också Helsingborgs IF en straffspark, men Dennis Petersson i TFF-målet väntade ut straffskytten och lyckades rädda bollen. Hemmalaget jobbade fram ytterligare några målchanser och var närmast ett ledningsmål före paus, men 0-0 stod sig när spelarna gick till halvtidsvila.

I pausen genomfördes några byten och TFF-tränarna valde också att justera några andra saker. Bland annat ville dem få till en bättre press på HIF i dess speluppbyggnad. Sammantaget var det ett bättre TFF som kom ut till den andra halvleken, men likväl var det HIF som tog ledningen i den 47 minuten efter att ett inlägg nickats in i mål. Gästerna fick mer grepp om händelserna i den andra halvleken, och efter att hemmalaget gjorde ett flertal byten i 60 minuten så fick också TFF allt större bollinnehav. Laget lyckas dock inte få till någon ordentlig anfallspress och målen uteblev. 

- Vi är lite tama framåt, säger TFF-tränaren Kristian Haynes. Vi behöver skapa mer chanser för att förtjäna ett mål, men vi har inte riktigt den skickligheten i dag för att sätta ihop det sista.

- Jag känner väl lite besvikelse utifrån det manskap vi sätter på banan, även om det är lite nykomponerat, fortsätter Haynes. Vi klär ju faktiskt hela startelvan med A-kontrakterade spelare. Jag sade innan att jag förväntar mig att vi ska driva matchen, men HIF mönstrade också ett bra lag med A-lagsspelare och unga talangfulla spelare.

Sammanfattningsvis ingen lyckad TFF-kväll i Helsingborg, men väldigt glädjande att Hugo Andersson fick göra comeback och att Jasmin Sudic och Kofi Sarkodie fick göra debut. 

TFF:s startelva med spelarna i nummerordning:
Kofi Sarkodie, Lasse Nielsen, Hugo Andersson, Noah Christoffersson, Ottar Magnus Karlsson, Freddie Brorsson, Haris Brkic, Furkan Motori, Jasmin Sudic, Dennis Petersson, Isak Jönsson.

Avbytare: Oskar Malmgren, Merlin Nuhanovic, Erik Rasmusson, Anton Reuterskiöld.

TFF spelar nästa match i U21-serien på tisdag i nästa vecka hemma mot Landskrona BoIS.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 24 juli, 2018
Kategori: A-lag