Fotograf: Björn Sandberg

Felix Hörberg satte matchens sista mål på lördagen mot Östersunds FK på Jämtkraft Arena. I den 35e minuten slog han in ett inlägg eller snarare sköt in bollen vackert bakom Aly Keita i Östersund-målet. Bollen gick via stolpen in i mål - men det var bara det att Östersunds FK redan ledde med 4-0 vid det laget.

Redan efter fem minuter gjorde Curtis Edwards 1-0 till Östersunds FK, 2-0 knorrade gamle TFFaren Saman Ghoddos vackert in på frispark - samme Saman gjorde också 3-0. Allt detta efter 11 minuter.

Jamie Hopcutt satte sedan 4-0 innan Felix Hörberg gjorde det enda TFF-målet i matchen.

- Ja, vad säger man, matchen var slut efter 11 minuter, suckar Patrick Winqvist besviket efter matchen.

- Det är väl en vanlig TFF-dag i Östersund. De första 2-3 minuterna är vi med sen åker vi tillbaka till hotellet typ. Där är mycket som inte funkar. Vi har själva fulla ansvaret för det här.

I andra halvlek kämpade TFF sig tillbaka något, blev också bättre - även om hemmalaget Östersunds FK såklart slog av på takten.

- Östersunds FK var jättebra i början, men det visste vi om att de skulle vara. Då måste vi jobba hårdare och springa snabbare för att kunna mäta oss. I andra halvlek är matchen avslagen, de drar ner på takten - gör lite byten av spelare. Samtidigt bestämmer vi oss, en hederssak.

Eftersom Lasse Nielsen var avstängd efter gula kort och Jasmin Sudic inte var tillgänglig för spel - så blev det förändringar i backlinjen. Johan Brannefalk fick fortsätta som högerback, medans Jacob Palander gjorde Allsvensk debut som mittback.

- Ingen skugga över varken Jacobs eller Johans insats som river och sliter där ute. De gör bra ifrån sig, det är inte där vi förlorar.

- Inte mycket mer att säga, vi samlar ihop oss och kastar oss upp på hästen igen. Man vet aldrig om det är rätt läge att möta ett lag - men det var inte rätt läge att möta Östersund idag iallafall.

Nu väntar dubbelmöte mot Hammarby IF, först hemma nästa måndag och borta helgen därpå.

Startuppställning:

Marko Johansson - Johan Brannefalk (ut 77), Jacob Palander, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg, Robin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Marcus Pode (ut 67) - Deniz Hümmet (ut 59), Zoran Jovanovic.

Avbytare:

Dennis Petersson. Erik Andersson (in 67), Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson (in 59), Haris Brkic, Furkan Motori (in 77), Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 juli, 2018
Kategori: A-lag