Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs nästa motståndare i Allsvenskan är Östersunds FK, en match som spelas på lördagen på Jämtkraft Arena - avspark 16:00.

Det är den längsta bortamatchen för Trelleborgs FF, som tar lång tid att resa till från Trelleborg. Orkar du inte resa så långt så kan du se matchen på cmore.se direkt hemifrån soffan eller solstolen.

- Vi flyger upp, men det tar ett tag ändå. Det är en hel resdag, men inte så mycket att göra åt, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

Efter en ganska jobbig start har Östersunds FK klättrat i tabellen och ligger femma i Allsvenskan. Det blir en tuff utmaning för Trelleborgs FF som spelar andra raka bortamatchen på lördagen.

- Det är såklart en tuff utmaning mot ett bra lag, men vi ska nog kunna sy ihop något bra. Vi ska ge dem en ordentlig match.

I senaste matchen fick Trelleborgs FF 2-2 borta mot Dalkurd FF. Poängräddaren från den matchen, Lasse Nielsen, är avstängd i lördagens match mot Östersunds FK och finns inte med. Istället blir det lite förändringar i backlinjen.

- Det blir förändringar i backlinjen eftersom Lasse Nielsen är avstängd. Kommer bli lite nytt, kanske att det blir lite överraskningar för någon, vi får se.

Det är annars tredje gången Trelleborgs FF möter Östersunds FK, samt tredje gången på Jämtkraft Arena. De två andra matcherna har varit i Svenska Cupen - nu i Allsvenskan.

Sommaren och värmen har tagit ett supergrepp om Sverige - återstår att se om Trelleborgs FF kan greppa tre poäng mot Östersunds FK.

- Tredje matchen som vi möter dem och tredje matchen på bortaplan. Det är en utmaning, men det är lite andra förutsättningar. Då har det varit vinter och nu sommar. Vi har mött dem i cupen när vi spelat i Superettan och inför Allsvenskan. Nu är vi mer inne i det och är närmare dem vilket är positivt.

Senaste gången lagen möttes var den 9 februari i år, då vann Östersunds FK med 3-0. Det var också snö och ungefär -5 grader. Återstår att se hur morgondagens match slutar - men det är iallafall ingen snö imorgon.

Matchen har avspark 16:00 och visas på cmore.se om du inte är på plats i Östersund.

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Jacob Palander, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Felix Hörberg, Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson, Haris Brkic, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 20 juli, 2018
Kategori: A-lag