Fotograf: Björn Sandberg

TFF åker hem från Gävle med en poäng i bagaget efter ett sent kvitteringsmål av Lasse Nielsen. TFF-tränaren Patrick Winqvist är inte helt tillfreds med lagets prestation, men gläds ändå åt poängen.

- Som matchen gestaltar sig så känner jag ändå att vi får acceptera så som det blev, säger han. Vi hade så klart velat vinna, men det var inte heller helt omotiverat att det skulle bli kryss. Som matchen gestaltar sig så får vi nog ändå säga att fine, vi förlorade inte.

Dalkurd tog ledningen i den 32 minuten efter att ett misslyckat inlägg från Malkolm Moenza letat sig in i Marko Johanssons bortre hörn. Innan dess hade TFF-målvakten hunnit med att rädda en straffspark från hemmalaget. I 69 minuten avlossade Sebastian Ohlsson ett vänsterkott från distans som gick ribba ut, och där Deniz Hümmet påpassligt nickade in returen för gästerna.

När Henrik Löfqvist satte 2-1 till hemmalaget i den 83 minuten trodde nog de flesta att Dalkurd skulle inkassera sin andra raka seger, men trelleborgarna ville annorlunda. I den första övertidsminuten hängde Lasse Nielsen med upp i ett anfall och nickade in 2-2 efter att Deniz Hümmet nickat ner Felix Hörbergs inlägg. 

- Killarna fajtas och gör ett heroiskt jobb. Det är inte lätt, det blev 97 minuter fotboll och vi ligger under två gånger, men vi kommer tillbaka båda gångerna och bärgar poäng. Sättet vi släpper in mål på är inte det sätt vi vill släppa in mål på, men i övrig är vi ganska stabila. Sen sätter vi ihop två spelmål, vilket man får vara ganska stolt över. Hade vi spelat på lite högre nivå i vårt anfallsspel så hade vi haft större chanser att vinna matchen.

Vad är det som gör att ni inte riktigt får till en så bra prestation som ni vill?
- Vi är inte riktigt nöjda med hur vi genomför vårt anfallsspel i delar av matchen. Jag tycker det blir lite jobbigt för oss att spela när de får chans att ställa om på det sätt som de gjorde. Sen får de spela ett etablerat anfallsspel ibland där de är ganska bra, men där känns vi rätt stabila. Problemet blir när de har boll och vi ligger under, för då spelar de på klockan. Den matchbilden som var då var inte så jättegynnsam tyckte vi.

Det oavgjorda resultatet innebär att TFF håller avståndet på tre poäng ner till Dalkurd på femtondeplatsen. Patrick Winqvist är nöjd med att laget fortsätter ta poäng mot bottenkonkurrenterna.

- Det är ju viktigt så klart. Nu har vi kryssat borta mot Dalkurd och Sirius och vunnit hemma mot BP. Kalkylen på det sättet är bra. Sen är det klart att vi vill vinna alla matcher, men någonstans är det viktigt att inte förlora.

Nu har laget en ny träningsvecka framför sig innan man åker till Östersund kommande helg. På lördag väntar ÖFK borta på Jämtkraft Arena.

- Det är en utmaning att ta sig an Östersund, men vi kommer slita med vårt anfallsspel mest i veckan. Sen kommer vi få en utmaning att lösa försvarsspelet, för de kommer att sätta oss på ännu tuffare prov än vad Dalkurd gjorde. Men lever vi med i matchen på ett bra sätt så kommer vi klara det.

Lasse Nielsen drog på sig en varning under gårdagens match vilket innebär att han är avstängd på lördag. Däremot har nyförvärven Jasmin Sudic och Kofi Sarkodie anslutit till laget och ska vara klara för spel till nästa omgång.

Startuppställning:
Marko Johansson – Johan Brannefalk (88), Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Anton Tideman – Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson (75), Marcus Pode (78) – Zoran Jovanovic - Deniz Hümmet.

Avbytare:
Dennis Petersson, Jacob Palander, Magnus Andersson, Óttar Magnús Karlsson (88), Freddie Brorsson (78), Furkan Motori, Robin Nilsson (75).


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 15 juli, 2018
Kategori: A-lag