Fotograf: Björn Sandberg

Allsvenskan fortsätter för Trelleborgs FFs del på lördagen när man gästar Dalkurd FF i Gävle. Matchen har avspark 18:00 på Gavlevallen.

Efter förlustmatchen senast mot AIK hoppas Trelleborgs FF istället på poäng mot Dalkurd. En viktig match som man kanske kan kalla - en sexpoängsmatch?

- Jo, det kan man säga till viss del. Men vi har blivit bättre på att lösa såna här matcher med tiden, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

De senaste två säsongerna har slutat med två förluster och två oavgjorda matcher mot Dalkurd FF. De oavgjorda matcherna var hemma på Vångavallen - förlusterna på bortaplan.

- Bortamatcherna mot Dalkurd har varit lite tuffare. Men vi har kommit närmare dem och hanterar det bättre för varje gång. De har varit starka hemma över längre tid och är det fortfarande. De är starka hemma överlag. Men vi ska nog kunna hantera dem och få med oss ett bra resultat.

Igår gjordes TFF-kvarten. En podd med Jacob Cronhag som programledare, där han gästas av bland annat Patrick Winqvist där de pratar lite om morgondagens match. Läs mer här om det och lyssna gärna på avsnittet.

Under fredagen presenterade Trelleborgs FF tre härliga nyförvärv. De två försvararna Kofi Sarkodie och Jasmin Sudic - samt mittfältaren Haris Brkic. Haris är ung och talangfull från ungdomsleden.

- Det är fint att kunna sända en signal till våra ungdomar. Haris är en talangfull spelare. Sen var det ett måste att täcka upp på backsidan. Trist att tappa Dennis - men det är bara att acceptera. Han var sugen på att prova och nu är det upp till bevis för honom.

- Jasmin Sudic är lite mer erfaren, oerhört stark och det är en spelare jag tror Trelleborgspubliken kommer att tycka mycket om.

Dennis Hadzikadunic och Victor Nilsson finns inte med i morgondagens trupp. Varken Jasmin Sudic eller Kofi Sarkodie är spelklara till imorgon.

Annars finns både Zoran Jovanovic och Erik Andersson med i truppen igen.

Matchen Dalkurd FF - Trelleborgs FF har avspark 18:00 på Gavlevallen i Gävle. Du vet väl om att du kan se matchen på cmore.se?

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Jacob Palander, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Felix Hörberg, Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 13 juli, 2018
Kategori: A-lag