Fotograf: Björn Sandberg

Det blev inte riktigt den där återstarten av Allsvenskan som Trelleborgs FF hade hoppats på. Första matchen efter uppehållet mot AIK slutade med förlust - 1-4.

Efter en chansfattig första halvlek och noll mål - så blev det hela fem mål i andra. Men bara ett mål gjordes åt rätt håll med TFF-ögon sett, det gjordes av Deniz Hümmet.

- Grattis AIK till tre poäng. Jag kan förstå att de är nöjda idag. Det är litegrann klassen, vi har mött bra lag, men vi har nog inte mött ett sådant lag som har gjort den prestationen som krävs till 100%. Jag sa det till killarna att AIK lämnar inte mycket åt slumpen - vilket gör då att vi måste göra någonting riktigt riktigt bra anfallsmässigt för att sätta ihop mål, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi måste också vara oerhört bra i vårt försvarsspel, det är en riktigt jobbig första halvlek, men vi är ändå organiserade. Många tror att det är enkelt att säga till killarna att låta motståndarna ha bollen och pressa, ligg rätt och så vidare - men det krävs ett enormt tålamod och bra beslutsfattning och värdering hos spelarna. Det tycker jag att de gör bra.

- Vi vill ju ha en stängd match på det sättet, visst det kan se tråkigt ut. Men det brinner inte i vårt straffområde.

Hemmalaget möblerade om litegrann i uppställningen inför matchen och spelade med en fembackslinje. Förutom halvlägen i början av första halvlek så hade inte TFF mycket på offensiv planhalva. AIK rullade boll utanför TFFs straffområde - men gjorde inte mål i första halvlek.

- Sen kan man ju se skillnaden med öppen match i andra halvlek, när mål förändrar en match. Där man ser att lag sätter ihop kvaliteten, den här spetsen och udden i avgörande moment. Fast vi gör hyggligt bra ifrån oss i vissa moment så är de så skarpa att de gör mål.

Andra halvlek började med bengaler på bortaläktaren, fortsatte sedan med att bortalaget gjorde matchens första mål.

0-1 gjorde Tarik Elyounoussi, 0-2 kom bara minuter efter genom Kristoffer Olsson.

Deniz Hümmet reducerade 1-2 efter han blivit framspelad av Felix Hörberg. Efter det fanns det en känsla att TFF skulle kunna komma ikapp - men istället gjorde AIK 1-3 genom Tarik Elyounoussi igen. På övertid gjorde Henok Goitom 1-4.

- Vi har ett mer eget spel i andra, vi gjorde någon korrigering inför andra. Så vi kunde äga mer boll, Marcus Pode kom in med sina fötter. Vi fick offra Freddie Brorsson, inte för att han gjorde en dålig prestation utan offra för att få mer fötter istället. Jag tycker ändå att där är tillstymmelse till att vi får äga mer boll.

- 1-2 var skönt att få, 1-3 får vi inte släppa in på det sättet. 1-4 är onödigt efter 90 minuter. Men det är inte konstigt att AIK gör fler mål än två idag över matchen sett. Som andra halvlek gestaltar sig, inget att förklara bort utan - vi visste att det skulle bli tufft. Vi hade behövt vara ännu skarpare och utnyttjat någon chans till för att få matchen dit vi ville.

Om ganska exakt en vecka så möter Trelleborgs FF Dalkurd FF på bortaplan.

- Nya tag mot Dalkurd FF som är viktig match för oss. Det gäller att vi vinner rätt matcher och försöker sno åt oss lite poäng. Det gäller alltid att vinna och allra mest mot dem som är våra närmaste konkurrenter, avslutar Patrick Winqvist.

Startuppställning:

Marko Johansson - Felix Hörberg (ut 90), Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Johan Brannefalk (ut 84) - Freddie Brorsson (ut 46) - Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Jacob Palander, Marcus Pode (in 46), Noah Christoffersson, Óttar Magnús Karlsson (in 84), Victor Nilsson, Furkan Motori (in 90)


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 7 juli, 2018
Kategori: A-lag