Fotograf: Björn Sandberg

Det råder fotbollsfeber i hela sommar-Sverige. En fotbollsfeber efter att Svenska landslaget tagit sig till kvartsfinal i VM där man möter England på lördagen.

På grund av det så har Trelleborgs FF - AIKs avsparkstid flyttats till 19:30.

Efter ett uppehåll på ungefär sex veckor är det nu äntligen dags för återstart i Allsvenskan, Trelleborgs FF tar emot ett formstarkt AIK hemma på Vångavallen. Se VM-kvartsfinalen, gärna på Stortorget i Trelleborg, kom sedan till Vångavallen - där vi förhoppningsvis kan öka på fotbollsfebern.

- AIK är bra, obesegrade hittills och ett lag som siktar på att vinna hela Allsvenskan. Vi har all respekt mot dem och de har inte förlorat sedan förra sommaren eller något sådant. Samtidigt är det inte lätt att komma till Vångavallen, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

- I grunden är det en tuff uppgift mot ett bra lag. Vi spär gärna på fotbollsfebern imorgon, vi har ändå goda chanser att ta poäng - vi har gjort det bra mot bra lag innan.

Erik Andersson, Zoran Jovanovic och Oscar Johansson är tre tunga pjäser som Trelleborgs FF måste klara sig utan imorgon. Samtidigt betyder det att någon annan får chansen.

- Erik har en känning i ljumskarna, Zoran har inte kommit tillbaka efter sitt onda knä och Oscar fick ont i baksidan mot Lyngby BK. Det är spelare som vi hade räknat med, det är trist. Men samtidigt betyder det att någon annan får chansen - så får vi se om de tar den.

På frågan om Patrick Winqvist helst tar tre poäng mot AIK imorgon eller ser att Sverige slår England - ja, då är svaret enkelt.

- Ganska enkelt, tre poäng helt klart. Men, som tur är behöver man inte välja. De koncentrerar sig på sitt och vi på vårt. Men självklart hejar vi på Sverige också, jag tar gärna båda.

Senaste gången lagen möttes på Vångavallen var annars 2011. Den matchen slutade 2-1 till AIK, Ibrahim Koroma gjorde Trelleborgs FFs mål den gången.

Glöm nu inte att matchen har avspark 19:30 - efter Sveriges match mot England i VM. Förläng fotbollsfebern med oss på Vångavallen!

Truppen:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Jacob Palander, Anton Tideman, Robin Nilsson, Marcus Pode, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Felix Hörberg, Noah Christoffersson, Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson, Victor Nilsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 6 juli, 2018
Kategori: A-lag