Fotograf: björn sandberg

TFF-damerna tog en ny trepoängare på lördagen när de besegrade Åhus IF hemma på Vångavallen. Matchen slutade 4-1, målskyttar var Caroline Williamsdotter, Josefine Svensson, Elin Dunegård och Viktoria Persson. Segern innebär att de klättrar förbi IFK Trelleborg i serien och ligger tvåa bakom serieledande Borgeby inför hösten. Se hela serien här.

Det tog inte många minuter innan Caroline Williamsdotter gav TFF damerna ledningen i lördagens match mot Åhus IF. 1-0 efter en hörna där Caroline närmast trillade in med bollen.

Då hade då gått 3-4 minuter.

Efter ledningsmålet blev det lite ängsligt, lite slarvigt - samtidigt som tunga Åhus IF var bättre. Åhus IF kvitterade också till 1-1.

TFF ökade tempot och då hann inte motståndarna med. Först gav Elin Dunegård hemmalaget åter ledningen, 2-1, sen utökade Josefine Svensson till 3-1 efter fint spel.

Utöver målen skapade TFF en hel del vassa chanser och kunde eller kanske borde gjort fler mål.

Andra halvlek såg länge ut att bli en mållös historia, men med några få minuter kvar gjorde inhoppande Viktoria Persson 4-1 som också blev slutresultatet.

Det saknades dock inte chanser i andra halvlek utan gästande Åhus IF hann bränna en straff samt sätta en boll i insidan av stolpen.

4-1 - och en ny storseger för Trelleborgs FFs damer. En seger som tar dem upp på andra plats i serien. Nu går de på välförtjänt sommaruppehåll.

- Det är skönt med lite uppehåll här nu, tjejerna är rätt så slitna här. Det syns i första halvlek som ändå är helt okej stundtals. Slarvar dock med passningsspelet genom hela matchen skulle jag vilja säga. Där vi inte drar till bollen ordentligt utan bli för lösa passningar och når inte fram, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Sen när vi väl kliver i första halvlek och sätter pressen som vi ska - så vinner vi boll oftast. Då får vi omställningar och kan ta till vara på dem. Hade vi varit riktigt rätt så hade vi kanske haft ett par bollar till i första halvlek i mål.

Det kändes som om Åhus IF inte riktigt hängde med när TFF väl fick ordentlig fart.

- Det kändes så, men det gäller att göra mål på sina chanser också. Och där kan vi bli hårt straffade, vi har tur när de först missar straff och när de tar över i andra halvlek. Vi orkar inte riktigt och är inte tillräckligt rejäla som vi pratat om.

Det blev lite virrigt i det annars så stabila mittförsvaret i andra halvlek. Sofie Janstad tvingades gå av efter att hon fått en smäll mot huvudet - det resulterade i ett nytt mittbackspar.  

- Åhus IF har tunga, grymma anfallsspelare, jobbiga att möta - väldigt duktiga på att ställa om. Tunga överlag, det är det bästa laget vi mött än så länge - absolut.

Matchen slutade 4-1, vilket innebär tre nya poäng och - TFF är på riktigt med i leken igen. Det blir en viktig återstart då de har viktiga seriematcher, samt en DM-match mot LB07 i augusti.

- Ja, nu är vi med i spelet igen. Vi har en jätteviktig augusti, med Borgeby och Uppåkra i första omgångarna. Det gäller att inte tappa något, gäller att vara noga.

- Nu håller vi i tre veckor sen kör vi igång igen den 23e juli. Spelarna kommer få individuella träningsprogram under sommaren. Vi kommer testa av, sen har vi ett miniläger i Eriksberg. Eventuellt möter vi just Åhus IF i en träningsmatch på vägen hem, sen försöker vi mixa ihop en ny match med något av våra pojklag. Vi får se vem det blir.

Truppen i matchen:

Emy Alerskans, Lina Lundgren, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Sofie Janstad, Josefine Svensson, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Linnea Salmi, Annelie Nilsson, Emmy Le Grand, Elin Dunegård, Jonna Hansson, Johanna Olsson, Viktoria Persson, Sally Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 30 juni, 2018
Kategori: A-lag