Fotograf: Björn Sandberg

Träningsmatchen mot Lyngby Boldklub på lördagen slutade 1-1. Furkan Motori gav TFF ledningen i första halvlek, kvitteringen den kom i matchens sista minuter.

- En ganska rörig match faktiskt. Vi börjar med att göra en riktigt dålig avspark. Vi sätter inte första anfallsspelet och inte första försvarsspelet, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Sen hittar vi en period där vi är ganska bra i första halvlek tycker jag, där vi gör vad vi ska - vi hittar former och formationer, hittar en lagformation i anfallsspelet som är ganska bra under en period. Vi klarar av att sätta ett försvarsspel där ganska bra. Sen gör vi ett fint mål, Felix till Furkan - det är bra.

Matchen svängde stundtals ganska mycket fram och tillbaka. Trelleborgs FF tog ledningen i första halvlek genom Furkan Motori. Det var Felix Hörberg som snodde åt sig bollen efter en dålig passning av Lyngby-spelarna, spelade in bollen snett inåt bakåt till Furkan Motori som enkelt gjorde mål. Furkan var pigg och spelsugen, han var också med i det mesta framåt.

- Men överlag över hela matchen om man ser det så, så är där för många perioder i matchen som är röriga. Sen blir det rörigt eftersom man byter mer än vad man gör annars. Men jag tycker att vi har pratat mycket om att hålla organisationen i anfall och försvar och det blir förvånansvärt mycket omställningar i matchen.

Till andra halvlek bytte lagen friskt, det medförde att det blev mer rörigt i matchen. Lyngby BK tog över lite mer och pressade på för kvittering. Dennis Petersson som kom in för Marko Johansson gjorde några fina räddningar men kunde inte hålla bollen borta till slut. Matchen slutade 1-1 efter att Lyngby BK kvitterat i matchens sista minuter.

- Sen tycker jag att vi är lite bättre lag i slutändan, sett över allt som allt. Det tycker jag, vi borde kunnat straffa dem hårdare men de hade också kunnat straffa oss. Men det gör vi inte, vi släpper istället in ett mål på slutet. Vi går härifrån med en lite halvdålig känsla trots allt. Sen kan man glömma det för det är en träningsmatch - men det är onödigt.

Matchen är den första och sista innan återstarten i Allsvenskan på lördag hemma mot AIK. De 90 minuterna mot Lyngby BK var typ som ett genrep.

- Det är viktig att få matchsituationer, vi spelar i situationer som vi inte kan få fram i träning. Man hittar formen i stort spel, idag gör vi det under 90 minuter och det har vi knappt gjort på träning. Genrep vill jag kanske inte kalla det, mer en avancerad träning kanske.

Alla som var uttagna till matchen fick speltid förutom Erik Andersson. Oscar Johansson kom in till andra halvlek men blev ganska tidigt utbytt igen efter skada.

- Kändes inte bra alls faktiskt, han har haft problem med baksidan och idag var det tydligen andra benet. Det är helt otroligt att det kan bli så, jag lider med honom. Det var inte vad vi ville ha, känns inte bra. Vet inte hur illa det är, men bara att han måste gå av är illa nog. Vi får se under veckan.

Nu väntar ett mini-träningsläger i Eriksberg, sen är det två träningar hemma på Vångavallen innan AIK-matchen på lördag.

- En återhämtningsdag imorgon, men sen ska vi träna. Vi ska till Eriksberg tillsammans så det blir lite bra gruppkänsla. Sen är det två träningar här hemma och sen är det match igen.

Startuppställning första halvlek:

Marko Johansson - Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg, Robin Nilsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori - Óttar Magnús Karlsson, Deniz Hümmet.

Startuppställning andra halvlek:

Dennis Petersson - Viktor Nilsson, Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Jacob Palander - Oscar Johansson, Sebastian Ohlsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori - Óttar Magnús Karlsson, Deniz Hümmet.

Avbytare i andra halvlek:

Marcus Pode, Freddie Brorsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 30 juni, 2018
Kategori: A-lag