Fotograf: Björn Sandberg

Damerna fick revansch på Furulunds IK när de på tisdagen vann på Ljungvalla IP.

Matchen vanns med 4-1 av TFF damerna - som knaprar in på lagen ovanför i serien.

Det var annars i den första omgången av deras division 2 södra götaland som Furulunds IK vann överraskande med 2-1. Men på tisdagen fick TFF-damerna alltså revansch.

- Inget skönspel idag, det var svårspelat på en plan som är bedrövlig skulle jag vilja säga, säger Hans Malmgren efter matchen.

Matchen Furulunds IK - Trelleborgs FF dam spelades på Ljungvalla IP, där mycket sett sina bästa dagar. Själva gräsplanen var närmast bedrövlig, brunt gräs eller inget gräs alls, hoppig, gropig och svårspelad.

- Vi försöker hyfsat ändå, men kvaliteten är inte där idag - absolut inte. Vi kan bättre. Men de tre poängen är det viktigaste idag såklart.

- Matcher mitt i veckan är nästan alltid svårt. Det är sommarmånad också med en del folk borta och folk som varit bortresta, lite svårt att få ihop träningarna. Så att, men som sagt de tre poängen är det viktigaste.

1-0 gjorde födelsedagsgrisen Annelie Nilsson när hon skruvade in en frispark direkt i mål, 2-0 gjorde Elin Dunegård från nära håll. Vilket också blev pausresultatet.

I andra halvlek utökade Linnea Salmi till 3-0. Furulund reducerade till 3-1 innan Hanna Bauer fastställde slutresultatet till 4-1 till Trelleborgs FFs damer.

Fasta situationer har blivit ett tungt anfallsvapen för TFF-damerna. I tisdagens match gjorde de fler mål efter fasta situationer - bland annat Hanna Bauers 4-1-mål som var en intränad variant.

- Den sista hörnan tränade vi bara som hastigast igår på träningen, typ två minuter, den fick vi utdelning på idag. Jag tror att vi kan få ännu mer utdelning på det.

Eftersom IFK Trelleborg endast fick oavgjort mot Näsums IF och Borgeby förlorade mot Åhus IF så knaprade TFF-damerna in på ettan och tvåan i serien. Kolla gärna in damernas tabell här. 

Nu återstår bara en match innan sommaruppehållet. På lördag tar TFF-damerna emot just Åhus IF på Vångavallen och damerna har siktet inställt på ytterligare en trea - så det kan bli en riktigt spännande höst.

- IFK Trelleborg tappade poäng och Åhus IF slog Borgeby. Jag är lite förvånad att vi då inte är mer på tårna idag, men vi kommer prata om det på träningen.

- Vi vill hitta ett bra sätt över tid att spela på, men just nu är det bara tre poäng som gäller så vi får en ärlig chans i höst. Så är det ju.

Nästa match för Trelleborgs FFs damer är alltså redan på lördag mot Åhus IF. Avspark 13:00 på Vångavallen.

Trelleborgs FF dams trupp i matchen:

Lina Lundgren, Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Sofie Janstad, Josefine Svensson, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Linnea Salmi, Annelie Nilsson, Emmy Le Grand, Elin Dunegård, Jonna Hansson, Johanna Olsson, Sally Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 juni, 2018
Kategori: A-lag