Fotograf: Björn Sandberg

Efter tolv dagars sommarledighet var TFF-truppen tillbaka på Vångavallen under måndagen. Nu tar laget sats inför resterande 19 omgångar i serien.

- Vi har gjort det okej, men vi är inte helt nöjda, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist. Fortsätter vi likadant så behöver vi nog inte vara oroliga, men det är inte säkert att man gör samma jobb bara för att man vill det. Känslan är dock att vi brukar växa in i säsongerna, och sen brukar vi vara ganska stabila.

Patrick Winqvist har nyligen kommit hem från en semestervecka i Grekland. Tränaren har inte haft några större problem att koppla av i solskenet och släppa fotbollstankarna för en veckas tid.

- Jag tycker ändå att jag har kunnat göra det, för det känns ändå rätt bra. Det är under kontroll här hemma, och det är inga större grejer som har hänt. Det är inte oroligt i truppen eller kring tabelläget och så. Det har varit okej, man lär sig att släppa det med åren.

På måndagens träningspass var Oscar Johansson, Victor Nilsson, Marcus Pode och Jacob Palander tillbaka i full träning. Freddie Brorsson och Hugo Andersson är också på gång efter skadefrånvaro, men de deltar inte ännu i alla träningsmoment. Zoran Jovanovic kör fortfarande rehabilitering efter sin knäskada. Under senare delen av augusti hoppas Winqvist ha Albin Nilsson och Salif Camara Jönsson tillbaka i full träning.

Någon provspelare var inte på plats på måndagens träning, och huruvida det kommer bli några förändringar i truppen i sommar är i skrivande stund oklart. För närvarande för TFF-ledningen diskussioner om de ska försöka ta in någon ny spelare eller inte.

- Vi diskuterar att kanske ta in någon med rätt position och så, men det är inget bestämt. Det kan kanske behövas ta in någon back. Vi har fortfarande använt Mange (Magnus Andersson), men det är ingen långsiktig lösning. Vi har varit tunna på backsidan med skador, och sen kommer även avstängningar vara ett orosmoln.

- Kontinuitet är fortfarande viktigt för oss, fortsätter Winqvist. Vissa lag klämmer till med värvningar, men det är inte bara till att gå rätt in, det gäller också att arbeta in de spelarna i truppen. Vi tror kontinuitet leder till att man gör det bättre och bättre. Jag ser mer att vi måste vi få ut mer av de spelare som vi redan har, och det tror jag är enklare än att ta in nya. Det finns fördelar med vårt sätt att arbeta.

Kring Dennis Hadzikadunic framtid i TFF, som är på lån från MFF till den 15 juli, finns inget nytt att rapportera om.

- Det ligger fortfarande utanför vår kontroll att styra det. Dialogen med Malmö är bra och vi har inte fått indikationer på att han ska lämna oss. Då utgår vi från det och jobbar vidare. Jag tror MFF har fullt fokus på att göra sitt med kvalet och så, och jag tror att de söker kvalitén på annat håll om de behöver förstärka.

Innan serien återstartar med hemmamatch mot AIK den 7 juli ska TFF träningsspela mot danska Lyngby nu till helgen. Matchen skulle egentligen ha spelats på fredag, men den är nu flyttad till lördag eftermiddag kl 15:30 på Vångavallen.

- Jag vill se att spelarna kommer tillbaka och känner sig jävligt hungriga, så att vi känner att vi startar på en bra nivå. Vi ska inte komma oförberedda eller inte tillräckligt förberedda rent fysiskt. Vi kommer att vara noggranna med att vi inte orsakar problem på våra spelare, utan det gäller att hitta balans med fysisk belastning, så att vi kan bygga oss starkare under sommaren.

Kommer vi få se någon skillnad på höstens TFF jämfört med vårens TFF?
- Då måste man nog ha studerat oss lite närmare för att se klara skillnader. Jag ser väl mer att vi får fram ytterligare någon spets i vårt spel och att vi hittar en högre lägstanivå igen. Det är ständigt de bitar vi jobbar med som är i fokus för oss, avslutar Patrick Winqvist.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 26 juni, 2018
Kategori: A-lag