Fotograf: björn sandberg

Trelleborgs FF (division 2) besegrade Eskilsminne IF (division 1) på onsdagen i DM-kvartsfinal på Västergårds IP i Helsingborg.

Matchen slutade 2-1 till TFF efter mål av Felicia Miller och Caroline Williamsdotter.

Det blev seger, en seger som betyder att Trelleborgs FFs damer är klara för semifinal i DM - samt innebär deltagande i Svenska Cupen nästa säsong.

Det var dock nära att laget inte hade hunnit till Helsingborg i tid på onsdagen. Det eftersom där var kilometerlånga bilköer på vägen upp efter krockar på motorvägen.

- Jag tror samtliga satt i bilkö innan. Det blev ju väldigt stirrigt där ett tag. Vi var inte här förrän 18:15 och matchen började 19:00. Innan vi hade bytat om och allt sånt så var ju klockan halv eller fem över halv - så det blev ju inte världens bästa uppladdning, säger Hans Malmgren direkt efter slutsignalen.

- Det såg man kanske litegrann också att det blev stirrigt.

Det var dock Trelleborgs FF som tog ledningen i matchen genom Felicia Miller. Efter en fast situation fastnade bollen i Eskilsminnes straffområde. Bollen trycktes sen in i målet.

Kvitteringen kom en stund senare efter att en hemmaspelare runnit igenom och fått friläge mot Lina Lundgren i mål.

Men TFF återtog ledningen genom Caroline Williamsdotter - ett riktigt snyggt mål. Hanna Bauer slog en fantastisk hörna som Caroline knoppade in. Ett mål som skulle senare visa sig vara matchvinnande.

För sen i andra halvlek backade Trelleborgs FF hem, krympte ytorna och tillät inte hemmalaget att kvittera - eller ens skapa någon riktigt het målchans. 

- De hade nåt skott utifrån, vi valde rätt att flytta hem och stänga ytorna för dem.

Matchen vanns av Trelleborgs FFs damer - vilket var strongt efter den konstiga uppladdningen och att de är inne i en tung period med tätt matchande.

- Vi är inne i en tung period, med mycket matcher och träningar. Att vi är tunga idag, det är helt okej. Tjejerna visar en jädra bra moral där ute mot varandra, vi kanske inte gör världens bästa match - men kämpar och sliter tillsammans.

Båda målen kom efter fasta situationer - ett nytt tungt vapen framåt. I matchen mot Janstorps AIF kom tre mål på fasta situationer, på onsdagen gjordes båda på fasta.

- Fasta situationer igen, bra server i Hanna Bauer som slår fina hörnor. Fantastiskt fint 2-1-mål av Caroline Williamsdotter, medan det första visar vi enorm vilja. Bollen ska in till varje pris där. Vi har fina defensiva situationer också där vi offrar oss helhjärtat.

- Nu har vi träning igen imorgon och match på söndag. Efter det så är det tio dagar till nästa match. Men det går betydligt lättare att komma igenom denna perioden när man har lite medgång, roligare att träna och roligare att spela match. Detta är jättestarkt av tjejerna.

Samtidigt i andra delar av Skåne spelades tre andra matcher i DM, där FC Rosengård, Hittarps IK och IF Limhamn Bunkeflo också vann.

Nästa match är på söndag då laget möter Hörby på bortaplan i division två.

Trelleborgs FF dams trupp i matchen:

Lina Lundgren, Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Josefine Svensson, Felicia Miller, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Matilda Svensson, Johanna Olsson, Annelie Nilsson, Emmy Le Grand, Elin Dunegård.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 14 juni, 2018
Kategori: A-lag