Trelleborgs FFs damer visade härlig energi och bjöd på målkalas när Janstorps AIF besegrades under TFF-dagen på Vångavallen.

Matchen slutade 6-0 till hemmalaget som leddes av nye huvudtränaren Hans Malmgren. Läs mer om det här.

Redan efter några minuter in i söndagens dammatch så hade Trelleborgs FF ledningen - 1-0.

Linnea Salmi gjorde första målet i matchen som skulle bli ett målkalas och tennissiffror.

Annelie Nilsson utökade ledningen till 2-0 och 3-0 gjordes av Caroline Williamsdotter innan paus.

Nye huvudtränaren Hans Malmgren har sett alla hemmamatcherna hittills i år för damerna från sidan och han höll med om att där var en härlig energi och fart hos tjejerna på söndagen.

- Ja, där var lite annan energi och det pratade vi mycket om igår på träningen. Det är upp till dem att sätta fart där ute - vi ger instruktioner på hur vi vill att det ska ske. Men det är i slutändan upp till tjejerna själva att göra det, säger nye huvudtränaren Hans Malmgren efter matchen.

- Det måste till mer fart redan på träningarna, det går inte att gå på halvfart eller halvspringa. Utan det är fart som gäller och då kör vi korta intervaller där vi brukar allvar.

Damerna gick in i andra halvlek med en trygg 3-0-ledning och hade säkert kunnat vakta resultatet och de tre poängen. Men - istället var det fortsatt full fart framåt och de vann andra halvlek också med 3-0, där målen gjordes av Caroline Williamsdotter igen, Josefine Svensson och Emmy Le Grand.

En säker seger till slut med 6-0, men det hade kunnat bli jobbigt om inte duktige målvakten Emy Alerskans varit på tårna. Vid 2-0-ledning stod hon för några riktigt kvalificerade räddningar.

- Vi håller på att ställa till det för oss i slutet på första halvlek tycker jag när det står 2-0. Sen så släpper vi till litegrann - onödiga saker. Vi slappnar av för mycket och bjuder in dem, dels på grund av individuella misstag och dels för att vi inte gör jobbet ordentligt.

- Så, har vi otur där så hade de stuckit emellan och gjort mål på oss. Nu räddar ju Emy i målet ett par bollar för oss också.

Nye huvudtränaren Hans Malmgren har bara haft en träning med laget och det var igår (lördags). Med bara en träning med tjejerna så tycker han att resultatet och matchen var bra.

- Bra för att vara första matchen och instruktionerna vi gett ut. Där är en del spelare som inte fått så mycket speltid innan - men idag går de in och gör det riktigt riktigt bra. Det är jätteroligt att de får lyfta sig.

- Sen gör vi tre mål på fasta situationer, utan att ha pratat så mycket om det utan bara flyttat runt lite i positionerna. Får vi träna på det också så kan vi bli ännu jäkligare. Vi har inte hunnit så mycket, har bara kört ett pass igår (lördag). Vi har pratat om lite anfallsmässigt och försvarsmässigt i stort.

Segern innebär att TFFs damer går upp på tredje plats i deras division 2 södra götaland - två poäng bakom IFK Trelleborg. DFK Borgeby leder serien - sju poäng före Trelleborgs FF.

Nu väntar en tuff vecka för damerna, med match redan på onsdag i DM och söndag i serien.

- Nu har vi en rätt så jobbig vecka framför oss, med två matcher på en vecka. Det är rakt in i det - men det är bara att gilla läget.

En längre intervju med nye huvudtränaren Hans Malmgren kommer inom kort här på hemsidan. 

Trelleborgs FF Dams trupp i matchen:

Emy Alerskans, Lina Lundgren, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Josefine Svensson, Felicia Miller, Sofie Alerskans, Matilda Svensson, Johanna Olsson, Linnea Salmi, Annelie Nilsson, Emmy Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 10 juni, 2018
Kategori: A-lag