Fotograf: Björn Sandberg

De senaste två matcherna har han varit ett av TFF:s utropstecken. Sebastian Ohlsson har slagit sig in i lagets startelva, och kanske är han där för att stanna. Mot Brommapojkarna blev han utsedd till matchens lirare, och senast mot Elfsborg stod han på nytt för en stark insats när han gjorde lagets enda mål.

- De senaste matcherna har känts betydligt bättre. Jag har spelat med mer självförtroende än innan. Det kommer lagom till uppehållet nu, bra tajming, skrattar Sebastian Ohlsson.

Du hade väl gärna kört på nu?
- Det ska bli skönt med uppehåll. Det har ändå varit mycket fokus under en kort period, så det behövs. Men med tanke på hur det har gått så vill man kanske hålla sig kvar i den formen.

Är det stor risk att man tappar form?
- Ja, det blir det väl. Nu är det inte så lång ledighet från själva fotbollen, knappt två veckor, så då hinner man inte tappa så mycket. Men är man inne i bra form så vill man gärna fortsätta.

När trelleborgsff.se når Sebastian Ohlsson under tisdagseftermiddagen har han nyligen kommit hem från en runda golf på Trelleborgs Golfklubb tillsammans med Ottar Magnus Karlsson och Victor Nilsson. Golfen är ett stort intresse för Ohlsson, som söker sig ut till golfbanan tre-fyra gånger i veckan, beroende på väder och matchtäthet.

- Det började när jag flyttade till Degerfors, där blev det att jag hakade på några i laget. Där uppe behövde man något att sysselsätta sig med, ler han.

Hur hög nivå håller du?
- Det är inte speciellt hög nivå, men man har bra dagar, svarar han ödmjukt.

Bra dagar har Sebastian Ohlsson haft även på fotbollsplanen på sistone. Trots att TFF förlorade senast mot Elfsborg gjorde mittfältaren en fin insats på Borås Arena. Gästernas ledningsmål till 0-1 prickade han vackert in i den första halvleken. Målet har hyllats som ett av den allsvenska omgångens snyggaste mål.

- Jag tyckte det var ett bra mål, ett bra lagmål med passningar inom laget. Zoran (Jovanovic) gjorde en fin klack, och sen var det bara en vänster till 1-0.

Det är inte så ofta du gör mål, men du såg ändå trygg ut när du fick läget?
- Jag var nog inne i det och hann inte tänka så mycket. Det var bara två touch framåt och sen avslut. Det gick ganska fort, och det blir ofta bäst när man inte behöver tänka.

Så här långt under säsongen har Sebastian Ohlsson åkt mycket in och ut ur startelvan. Sammantaget har han startat i sex av elva allsvenska matcher. De senaste veckorna har mittfältarens formkurva pekat spikrakt uppåt, och Patrick Winqvist har inte kunnat hålla honom utanför laget.

- Jag är väl okej nöjd med min vårsäsong, inte supernöjd. Det har gått okej. Det började lite halvknackigt, men det är svårt att komma till ett nytt lag med nytt spelsystem och med många nya spelare man ska lära känna. Formen har kommit mer de senaste matcherna, och jag känner mig mer som mig själv igen.

Hur tar det sig uttryck på planen?
- Man vågar hålla i bollen och man sejfar inte bara i allt man gör. Det kommer med självförtroendet.

Vad tycker du om lagets vår?

- Det är väl lite samma som för mig personligen. Vi började knackigt i inledningen och fick inte så många poäng, och spelet stämde inte så bra heller. Vi har lyft oss och jag tycker att vi kunde ha haft lite mer poäng om vi hade haft marginalerna med oss. 

Är ni nöjda med 11 poäng på 11 matcher?
- Jag vet inte. Det är väl en okej poängskörd, men jag tycker nog vi ska kunna ha fler poäng, med tanke på de sista matcherna där vi har spelat bra.

Varför tog ni er ur den tuffa inledningen?
- Jag tror det vände lite i Malmömatchen. Det var en boost för oss alla att vinna den matchen. Vi kände väl att om vi kan slå dem, så kan vi slå alla. Det släppte lite för oss.

Vad har varit mest positivt under våren?
- Det är väl segrarna mot Malmö och Norrköping borta. Det har varit två riktigt bra prestationer. Även Djurgården borta är bra.

Vad krävs för att ni ska höja er ett snäpp till?
- Det är väl att vi ska höja vår lägstanivå. Vi är bra när vi är som bäst, men sen har vi haft lite för stora dippar där det blir lite för dåligt under en period. Kan vi höja oss från det så tror jag det kan bli bra.

Vilken känsla går in i uppehållet med efter förlusten mot Elfsborg?
- Det är inte gott att avsluta med en förlust, men vi har ändå en bra känsla i gruppen. Vi ligger ovanför strecket, så det känns ändå bra.

Hur ser du på möjligheterna att klara det allsvenska kontraktet?
- Det tror jag är en bra möjlighet. Jag tycker att vi har spelat en bättre fotboll än vad lagen som ligger under oss har gjort, och jag tror att vi kommer bli ännu bättre i höst. Jag tror vi har stora chanser att göra det, men det är hårt jobb som gäller, avslutar Sebastian Ohlsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 29 maj, 2018
Kategori: A-lag